Ga naar de inhoud

Op zoek naar jouw jeugdliefde? 5 zoektips!

Update:

Je eerste liefde vergeet je nooit meer. Misschien heb je je wel eens afgevraagd hoe het met je jeugdliefde zou zijn. Heeft hij nog steeds die sprankelende ogen? Is zij getrouwd? Allemaal vragen waar je eenvoudig het antwoord op kan vinden. Durf jij je jeugdliefde op te zoeken? Lees hier de voordelen én zoektips.

Zal ik mijn jeugdliefde wel opzoeken?

De eerste keer verliefd zijn. Kan jij het je nog herinneren? Met een buik vol vlinders beleefde je de een na de ander slapeloze nacht. De meeste mensen zijn ervan overtuigd dat het gevoel wat je toen had voor iemand, later bijna niet meer te ervaren is. Dat maakt een jeugdliefde nog bijzonderder! Daarom is het niet gek dat veel mensen hun jeugdliefde op willen zoeken. De meeste puur vanuit interesse, maar er zijn er altijd een paar bij die er meer achter zoeken. Hoe dan ook, je jeugdliefde opzoeken is hartstikke leuk. Waar wacht je nog op?

Ga op ontdekkingstocht op het internet

Met de komst van social media is het zoeken naar een jeugdliefde een stuk gemakkelijker geworden dan jaren geleden. Ruim tien miljoen Nederlanders zitten op Facebook. Aangezien je ook elkaars gemeenschappelijke vrienden kan vinden, ontdek je al snel of je de juiste persoon hebt gevonden. Vaak heb je mannen sneller gevonden, aangezien zij meestal hun eigen achternaam behouden. Vrouwen gebruiken vaak een andere achternaam als zij getrouwd zijn! De speciale zoekfunctie van SchoolBANK maakt dit gelukkig een stuk eenvoudiger.

Claudia vond na 30 jaar via SchoolBANK haar jeugdliefde weer terug!

Regelmatig krijgen wij op Schoolbank verhalen binnen van stellen die elkaar via SchoolBANK weer terug hebben gevonden. Claudia is hier één van. Ze stond al een tijdje geregistreerd, logde op een avond in en zocht wat mensen op. Haar jeugdliefde was hier een van. Ze stuurde hem een bericht en hij wist gelukkig nog wie ze was. “Wij hebben een hele tijd gemaild en we hebben elkaar zo heel rustig aan beter leren kennen. Hij bleek net zo’n leuke man te zijn als ik toen, inmiddels 30 jaar geleden! Toen het uiteindelijk tot een ontmoeting kwam, wisten we het eigenlijk allebei tegelijk wel… Wij hadden een geweldige klik samen! Nu wonen we samen in Den Haag, de stad waar het allemaal ooit begon. Het is heerlijk om een nieuwe start te maken met iemand waar je toch ook een gezamenlijk verleden mee hebt!”

Organiseer een reünie

Vind je het lastig om diegene rechtstreeks te benaderen? En lijkt het jou leuk om naast jouw jeugdliefde ook je andere klasgenoten ook weer te ontmoeten? Waarschijnlijk heb je niet met iedereen meer contact, maar vraag je je wel af waar je klasgenoten van de basisschool terecht zijn gekomen. Hoogste tijd om elkaar weer op te zoeken. Spoor wat oude bekenden op en peil of zij ook interesse hebben in een reünie. Samen een reünie organiseren is leuker en makkelijker! De kans is namelijk groot dat jij Gerda niet meer spreekt, maar Hans Gerda nog wel. Ga zo maar verder… Daarnaast biedt internet veel mogelijkheden om je oude klasgenoten op te sporen. Schoolbank is daar één van. Als je je hebt aangemeld, zie je hoe eenvoudig het is om je jeugdliefde én klasgenoten op te sporen.

Voordelen van een relatie met je jeugdliefde

Aan een relatie met je grote liefde van vroeger, zitten verschillende voordelen. Te beginnen met de eerste date. Je hebt al genoeg aanknopingspunten van vroeger. Van haar rol in de eindmusical tot zijn mislukte haarcoupe. Hierdoor valt het nooit akelig stil. Fjoew!
Al deze mooie aanknopingspunten zijn allemaal speciale momenten die je samen hebt beleefd. Van je eerste keer schuifelen tot de het verregende schoolreisje in de vijfde: hij was er bij. Bijzonder toch?

Aangezien je als kind bij iedereen over de vloer kwam, ken je zijn of haar familie waarschijnlijk al. Die nare spanning of je het wel goed kan vinden met zijn broertje, moeder of nicht kan je daarom laten varen. Zij zijn waarschijnlijk enthousiast en kunnen niet wachten om jou (weer) te ontmoeten.
Tot slot is een relatie met je jeugdliefde écht heel erg bijzonder. Als je dezesjarige ik vergelijkt met nu, ben je veel veranderd. Logisch, maar hoe romantisch is het dat je allebei zo veranderd bent, dat je nu weer samen kan zijn?

En jij?

Sta jij open om jouw jeugdliefde weer terug te vinden? Zo ja, dan kan SchoolBANK hier een handige hulp in zijn! Mis jij nog tips in dit overzicht? Laat het weten in de reacties.

Reacties 18

 1. avatar
  Anna Nieland - Knapper

  Ik zoek mijn jeugd liefde. Roelf Vos woonde in Woldendorpgeboren op 4 of 5 september 1941.Mijn meisjes naam is Anna Knapper geb op 5-2-1942 woonde vroeger in Nieuwolda.

 2. avatar
  Theo Jägers

  De eerste liefde maakt de meeste indruk. Als je heel veel ouder bent geworden - 93 jaar in mijn geval - dan is de kans groot dat je met die herinnering alleen bent overgebleven.

 3. avatar
  loes landaal

  Humo en christiaan

 4. avatar
  Joop Houtman

  Ja Theo dan is de kans groot dat dat zo is, maar het is wel jouw herinnering en die beelden kunnen niemand van je afnemen. Misschien kun je er dingen van opschrijven en delen met kinderen , en juist met kleinkinderen.

 5. avatar
  Bep Kastelein

  Ik heb een vriendje gehad op de lagere school maar die is nu h

 6. avatar
  Jacqueline Reidt

  Inderdaad, eerste liefde nooit vergeten.

 7. avatar
  vivien howe

  I guess my first love doesn't know about social media or never survived the 60/70's. Sigh. Seems only one or 2 people I went to school with are on social media and I have contact with once in a while

 8. avatar
  Jim Zon

  Interessant idee, maar net als Vivien al zegt, is het verbazend moeilijk om b.v. vrienden en vriendinnen van lagere school en mulo terug te vinden, en zelfs de meisjes waar we op straat mee stoeprandden (immers nog vrijwel geen auto’s), zijn absoluut niet meer terug te vinden. Heel vreemd eigenlijk, je zou verwachten dat ook mijn generatie goed vertegenwoordigd is op de social media. (Ik kan mezelf letterlijk overal terugvinden. 😃)

 9. avatar
  Pim Heeremans

  Mijn eerste liefde zal ik nooit vergeten. Ik was, denk ik, 12 - 13 jaar en de hormonen gierden door mijn lijf. Op de middelbare school zag ik haar; geweldig. Maar ik durfde haar niet te zeggen dat ik verliefd op haar was. Na de middelbare school scheiden onze wegen. Na ruim 50 jaar kwamen wij elkaar weer tegen (lang leve Facebook). En nu zijn wij gelukkig samen. Wij zijn getrouw en hebben samen een huis gekocht waar wij erg gelukkig zijn. Beter laat dan nooit, toch ?

 10. avatar
  Ineke Wensveen

  Ook ik vergeet mijn eerste liefde niet, Hij heette Peter. Ik was wat laat 17 jaar. Maar de gevoelens die ik toen had, heb ik nooit meer ervaren. Ik ben nu 79 jaar. Gelukkig getrouwd 2 meiden en kleinkinderen. Ik praat weleens met de kleindochters over Peter. De kleindochters zijn heel nieuwgierig, hoe ik het beleefde je eerste liefde.

 11. avatar
  Hans van Keulen

  Niet mijn eerste liefde, maar ik was wel gek op Ineke. Na 50 jaar toch elkaar een paar keer ontmoet in Florida.

 12. avatar
  Bert van Hezik

  De eerste liefde vergeet je niet...ze heette Marieke van der Sanden uit Rosmalen. Een leuke spontane meid, danseres. Ze werd later uitgenodigd bij Ivo Niehe, op tv. Een tornado leek ze. Springend, dansend en een prachtige vrouw. Het was helaas te kort maar ik heb altijd aan haar moeten denken...

 13. avatar
  hidzer boorsma

  Mijn eerste grote liefde was carolien vd woude , die kwamen wonen in zwaagwesteinde . De fam kwam uit leeuwarden en gingen wonen op de industrieweg . Veel tijd meegemaakt met haar op de lagere school . Later nog een paar x gezien in het dorp , en daarna nooit meer wat ik erg jammer vind . Nu 45 jaar later denk ik nog geregeld aan haar , en vraag me af waar ze gebleven is . Wie weet kom ik ze nog een x tegen , en kunnen we herinneringen ophalen van onze schooltijd . Dus als er mensen zijn die weten waar ze is gebleven zou ik dat graag willen weten . Onze school was de ibs in zwaagwesteinde . ( de westereen )

 14. avatar
  will bergwerff

  er zijn nu eenmaal mensen die je nooit vergeet ,aldus ze jou vergeten of niet, het is niet altijd rozegeur mane schijn. of ze zijn gehuwd.of vrijgezel .of als je er niet meer uitzie zoals toen.dan willen ze je niet of wel.dit zegt genoeg .

 15. avatar
  Petrus Hoogstege

  zat in de klas ( Irene Mulo Bussum) met (meisjesnaam) Jetty Brandenburg, woonde aan de Huizerweg Bussum peter hoogstege

 16. avatar
  harry kruisselbrink

  Op de lagere school (School O, Vredenseweg te Winterswijk) vond ik Annemieke Jansen heel erg leuk, later op de openbare ULO was ik op afstand heimelijk verliefd op Dory Kruidenier en Lenie Ydo. Dory had zo'n lief gezichtje en prachtig haar weet ik nog en Lenie was een dochter van een militair die in Duitsland gelegerd was in het plaatsje Erle. Zij was een mooi meisje, stil, met een koele uitstraling en had iets ontastbaars wat ik mateloos interessant vond. Ach...je weet wel hoe dat gaat: je hebt dan uiteindelijk niet het lef om je stille liefdes aan te spreken, vooral omdat ik toen zelf als 12/13/14/15 jarige nogal onzeker en verlegen was.

 17. avatar
  fia bakker

  Mijn allereerste jeugdliefde was tien jaar ouder. Voor mij was hij een halve god. Pezig gespierd en zongebruind door het werk dat hij deed, stond hij dan in de laadbak van zijn vaders vrachtautootje. Met halflang zongebleekt blond haar. Net zo'n surftype. Letterlijk en figuurlijk keek ik naar hem op. Halleluja, zoiets. Hij zag me natuurlijk niet eens staan, zo'n jonge griet. Die verliefdheid op hem is nog best lang blijven hangen. Laatst ging ik ergens om de koffie en toen zat hij daar toevallig ook. Het was leuk om hem te spreken.

 18. avatar
  Herman Holleman

  Bij het feest van Valburg 1200 kwam ik nog even in kontakt met mijn klasgenoot van toen Merie Mientjes. Niet uitgesproken natuurlijk maar herinner me dat ik dat toch wel heëeeel leuk vond. 😉