Bekijk het volledige profiel van zwany braaksma en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 1

zwany braaksma heeft 1 klassenfoto's en kent 11 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

wat mij nog is bijgebleven van...

wat mij nog is bijgebleven van de kleuterschool is dat we allemaal een tuintje hadden bij het hek aan de Streek. Daar werden bloemetjes ingezaaid. Veelal "GOUDSJEBLOMMEN". Met juf werkten wij dan in onze tuintjes.Met Fokke de Walle - tuinder op de Kleasterwei(Landbuurt) mochten we soms mee rijden op de grote platte wagen naar de kleuterschool. Een heerlijke ongedwongen tijd.

2007, zwany braaksma

Spannend was het om voor het e...

Spannend was het om voor het eerst naar deze school te fi etsen. Elke dag 15 km heen en terug. Mooie tijd gehad op deze school. Het was wel een erg oud gebouw. Wij moesten in het begin als meisjes overdag wel een rok dragen. Elke morgen was het een enorme drukte in het voorportaal bij de meisjes toiletten met omkleed sessies. Bijna iederen kwam op de fiets vanuit de dorpen naar school. Gelukkig werd dat na 1 of 2 jaar school afgeschaft. Leraren van die tijd waren meneer Buursma ( hoofd van de school) meneer Keuning -gymnastiek later van meneer Postma deze gaf o.m. de les Vormen en Manieren! meneer Beerda- muziek ,Bauke Tuinhof- tekenen ( deze had altijd zijn GROTE zwarte herdershond mee naar school in zijn eend. meneer Dijk- aardrijkskunde en natuurlijk mevrouw van Wijngaarden- handwerken. In het jaar dat we met onze klas een week of weekend weg waren naar een eiland (AMELAND?) is Robert Kennedy vermoord. Dit had wel veel impact op de groep. Je had toen op school 2 richtingen welke je op kon dat was de kantooropleiding of de detail cq winkelopleiding. Na mijn stage bij de ABN ( ik deed de kantooropleiding)kon ik na 6 weken stage en daarna 2 weken vakantie mijn beroep als bankemploye op 1 juli 1968 beginnen.

2007, zwany braaksma

Mijn eerste schooldag kan ik m...

Mijn eerste schooldag kan ik mij niet meer herinneren.Wel dat we in de eerste klas juffrouw Binnema hadden. Als school gingen we ook altijd op 30 april meelopen met de wandeltocht op Ameland. Altijd een hele happening. Ik mocht graag sporten dus was de jaarlijkse sportdag op school ook altijd zeer geliefd bij mij. Oefenen voor de estafetteloop werd gedaan op het plein van de school. Tussenhekken open dan had je een hele afstand van de voorplein tot aan de fietsestallingen achterin. Met sporten op het achterplein ging ook menig balletje de fruittuin in van Familie Robroch die daar niet blij van werd. Een appeltje of peer werd vaak op de terugweg meegenomen door de jongens. Zomers gymnastiek en in de winter met de bus naar schoolzwemles in Leeuwarden. Klimmen werd er ook veelvuldig gedaan in de poort van de hoofdingang. Voeten tegen de ene wand en de rug tegen de andere kant. Erg gevaarlijk maar dat ervoer je toen niet zo. Mijn handschrift is wel verpest op school. Moest je eerst schuin schrijven daarna rechtop dit werkte bij mij niet goed. Zo erg zelfs dat ik in 1 schooljaar 3 x een onvoldoende op schrijven op mijn rapport had. Niet erg zijn mijn moeder als je op gedrag en vlijt maar een goed cijfer had.

2007, zwany braaksma
?