Zita deRaad

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Zita deRaad en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Zita deRaad heeft 7 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Pff na Duitsland was dit een giga grote school in mijn ogen.

  Pff na Duitsland was dit een giga grote school in mijn ogen. In Duitsland hadden we een kleine brugklas en in mijn tweede jaar VWO zat ik eerst helemaal alleen, later met een vriendin en met de 3e VWO. Hier in Nederland was dat even anders zeg. Volgens mij waren er 4 3e klassen en zijn we in een dependance in de stad neergezet. Wat een ellende moest dat geweest zijn voor de leraren. herinner me dat die arme scheikundeleraar Hubbard weggepest was door die klassen. Zijn eend werd opgetild en volgesmeerd met boterhammen kaas om de hoek neergezet. Ik snap niet dat die man het nog zo lang heeft uitgehouden. Voor iemand die altijd netjes en keurig in de pas had gelopen was dit natuurlijk hard wennen. Niet altijd je huiswerk maken, je kreeg toch niet altijd een beurt. Haha. Maar goed ik heb het overleefd. Herinner me nog wel wat leraren. Mevrouw Rijckevorsel (wiskunde), mijnheer K(l)eereweer (Engels), die mij op mijn nek zat omdat ie ook al de pest aan mijn zus had, waarom mag joost weten. Hij heeft nog wel geprobeerd me in de eindexamenklas te nekken met tentamens, nare man dat. Had ie gewoon zelf dat tentamen achterover gedrukt. Gelukkig is na een klacht bij van Driel alles op zijn pootjes terecht gekomen. Nee geef mij dan maar van Rhoon, heerlijk mens, loeistreng (altijd mopperend op mijn Amerikaanse uitspraak), maar wat een geweldig mens (zelf zat ze Spaans te studeren in de klas als wij proefwerken hadden of zo). Natuurlijk mw. van der Valk (Nederland), wat waren we geschrokken door haar auto-ongeluk. Dhr. Quekelenberg (nederlands), oh ja en vooral meneer Bakker (Duits) niet vergeten, met zijn driftbuien. Weet nog goed dat ie een irritante wesp wilde doodslaan met de bordenwisser, helaas, helaas zat ie op het raam. Er komen meer herinneringen boven, maar dat komt nog wel een keer. Was wel blij dat ik na mijn eindexamen van school weg kon.

  Rijks H.B.S. (later: RSG Th..., 1975

  Ik heb de Leergang Bedrijfskunde gevolgd met ontzettend veel Bèta mensen.

  Ik heb de Leergang Bedrijfskunde gevolgd met ontzettend veel Bèta mensen. Arme ik, moest een avond extra in de week naar school om de wiskunde bij te spijkeren. Ach ik heb het overleefd en goed afgesloten haha, daar gaat het maar om. Naast een werkweek van 60-70 uur was het niet mis, maar giga leuk om te doen.

  SWOT, 1980

  Heerlijke herinneringen aan deze schooltijd.

  Heerlijke herinneringen aan deze schooltijd. Elke ochtend wel vroeg uit de veren, eerst met de kleine bus uit Telgte naar Dorbaum en vandaar met de grote bus door naar Greven. Ik ben in de 2e kas bij juffrouw Wuurman terecht gekomen, de 3e klas was bij juffrouw Heuvelman(?). Klas 4 en 5 uiteraard bij meneer Duesman. Herinnert iemand zich nog het alternatieve sinterklaasliedje van de maan? Zie de maan ..... bruine bonen, Duesman heeft een kale ... enz. Heb er een foto van genomen, want er zaten vlooien op? En wie kan het ook anders zijn in de 6e klas, heerlijk bij Otto Stekkinger, kleine klas, beregezellig. Kan iemand zich ons grote discofeest nog herinneren? De verjaardag van mij (Zita 6 maart), Helma Dekker (13e?mrt.) Mavis (20e?) en Henk Ritsema en natuurlijk "Stekkie". Allemaal jarig en gevier in de grote hal van de school. We liepen de avondvierdaagse nog mee in 1973 in Schöppingen. Met Kerstmis hadden we altijd feest in de hal, met blokfluituitvoeringen. Heb nog een foto hiervan met Joyce an Rees, Henriëtte Dijkstra, Mavis van Slingelandt, Rita Luymes, Chritiana Scholten en ik dus. De herinneringen vliegen me tegemoet, heerlijk is die tijd geweest.

  Lt-Gen. A.B. Wolff-school, 1969

  ?