Zeger Koelewijn

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Zeger Koelewijn en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Zeger Koelewijn heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik herinner me eigenlijk alleen juffrouw Koelewijn.

  Ik herinner me eigenlijk alleen juffrouw Koelewijn. Ze was streng doch rechtvaardig. Om te laten zien dat ik geen familie was kreeg ik wel es een tik over m'n vingers. Zelf woonden we in de Broederweg destijds en de moeders in de buurt lieten hun kleuters altijd met mij mee naar school lopen, als een soort hoeder, ik was nl. toen al lang. Veel later hoorde ik dat ik al die jaren de jongste van het stel was.

  Kleuterschool de Kiekenren, 1956

  Hengeveld, v/d Kamp en Hup waren wel zo'n beetje m'n favorieten.

  Hengeveld, v/d Kamp en Hup waren wel zo'n beetje m'n favorieten. Die Hengeveld kon vertellen man..alsof hij het zelf had meegemaakt. Enige vorm van etiquette heeft hij me wel bijgebracht. Van de Kamp (Duits) leek altijd gewoon een vriend, je voelde je thuis bij hem. Wat Hup betreft denk ik dat ik 'viel' voor z'n blijmoedigheid. Vrolijk brabbelde hij door de Algebra lessen en het feit dat de helft van de leerlingen geen idee had waar hij het over had, ik nog steeds niet, maakte hem een vrolijke mystieke verschijning. Aartsen (Aardrijkskunde) mocht ik in het begin ook, tot dat hij wat mij betreft door de mand viel na een aanvaring. "Sla je ogen neer lummel", nou...zeg nou zelf... dat deed je dus niet. Tja, wie heeft er niet opgezeten. Het was voor mij een heerlijke school zonder al te veel huiswerk en zonder al te veel inspanning. Zelfs ik heb het diploma op 15 jarige leeftijd gehaald, maar ja, ik had dan ook een zes voor tekenen! ;-)

  Willem de Zwijger, 1965

  ?