WytzeJan Oord

Kent 9 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van WytzeJan Oord en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  WytzeJan Oord heeft 6 klassenfoto's en kent 9 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik was die hele school vergeten.

  Ik was die hele school vergeten. Het is perslot ook 50 jaar geleden. Ik herinner mij alleen juf van de Zee en Marianne Schuurman.

  Christelijke Basisschool Do..., 1954

  Een grote eerste klas herinner ik me.

  Een grote eerste klas herinner ik me. Dolf Spronk, Theo Stuij, Ben de Boer, Hidde Postuma. Laurence ???, Jenny Supheert, Anneke Rozing, Gerda van Doorn, Anneke Walstijn. Hanneke de Ruyter Korver, Marjo Comfurius, Els Lutke Schipholt. De leraren: Wigt prettig vertrooid en nonchalant, Mw Broere stoere leren jas brommer, de heer Koster die ooit een scooter had die hij "Joepie" omdat hij dat altijd als hij er op vakantie op sprong. Meinders die samen met Koster de de anti-rook brigade vormde. Van Kanten die ons "Parijs"-frans leerde, kelles belles fleures. Polak. Moes. En de directeuren Knop en van Eijnsberben. Tekenen in dat grote lokaal. Keten met Andre Pol.

  Spinozaschool, 1961

  Ik kwam midden in het schooljaar nieuw op school in de eerste klas.

  Ik kwam midden in het schooljaar nieuw op school in de eerste klas. Het was een klein apart klasje voor leerlingen waar de school niet zo goed raad wist. Later mocht ik naar de grote klas. Ik herinner me Ronald Hamar, Jos IJsseldijk, Rudie Spaargaren, Tjebbe Montagne, Lex Smit, Babs Smit, Trude Beulenkamp, Marijke van Belle, Lies Mekkering. Tekenen met oom Rob vond ik het leukst daar werd ik enthousiast van. Ik heb wel erg veel op mijn kop gehad. Zo heb ik een keer toen ik in de tweede zat gevochten met een zesde klasser. Dat mocht niet. Ik kreeg ook op mijn kop omdat we buitenschool van alles uithaalden meisjes pesten, belletje trekken ect. Op de lagere school haden we geen huiswerk. Ik heb me er in ieder geval nooit mee bezig gehouden. Bekijk ik mijn rapporten uit die tijd dan zijn er weinig hoge cijfers. Behalve een 9 voor rekenen en een 8 voor taal. Met vlijt en gedrag was het blijkbaar altijd tobben. Niet voor mij, ik amuseerde me eigenlijk wel. Na de mulo heb ik nog hbs gedaan. Ik ben uiteindelijk aan de Rijksuniversiteit Utrecht afgestudeerd als beleidssocioloog. Ik heb daarna les gegeven op Nijenrode, was stafmederker bij de HBO-raad en hield me de laatste jaren bezig met veranderingsmanagement. Inmiddels sinds 2014 met pensioen.

  2e Marnixschool, 1955

  ?