Ontdek PLUS

Wim tegenwoordig William Verschuur

Kent 7 personen

Single
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Wim tegenwoordig William Verschuur en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Wim tegenwoordig William Verschuur heeft 8 klassenfoto's en kent 7 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Docenten

    Ik herinner mij meester Kroon goed. Jonge docent, nieuwe ideeën. Ongekend, gedichten schrijven. Ik kon aardig tekenen en mocht dan nablijven om nog een tekening te maken (goed bedoeld, maar ik wilde buiten spelen). We hadden allerlei dieren in de klas, schildpad en er liep een eend over de gang.....Kroon vertelde ook over Adolf H. tekende een portret op het bord van hem. Je had duidelijk het gevoel dat hij je wilde stimuleren. Daarentegen hadden we in de 4de klas een juf Eibergen. Zij reageerde een keer op een medeleerling door te zeggen: "wie denk je dat ik ben, een volksvrouw?" Terwijl ze met de borst vooruit door de klas liep. Als kind voelde ik al dat dat niet klopte, vertelde het aan mijn moeder, die ook zeer verontwaardigd was.

    Da Costaschool, 1958

    Het eerste jaar startte nog in de Graaf Florisstraat, de laan met mooie bomen, daarna werd het de Nieuwstraat.

    Het eerste jaar startte nog in de Graaf Florisstraat, de laan met mooie bomen, daarna werd het de Nieuwstraat. Met toelatingsexamen toegelaten, vertaling gemaakt van een onbegrijpelijk stuk van Hans Magnus Enzensberger: Deutschland, Deutschland uber alles of zoiets, met een Oudduits woordenboek erbij waarin elk woord op elkaar leek. Enfin dat was het enige examen ooit gedaan aldaar. De introductie was in de Holiday Inn in Leiden (ik onbewust van het gegeven dat ik in Leiden later psychologie zou gaan studeren) met ook de ouderejaars. 's Ochtends keken die paar toeristen wel op toen de ijsemmers e.d. op de trap stonden na de disco (er stond een doos gratis condooms herinner ik me). Tsja, woelige tijd met medestudenten van de K.E.N.(leg dat maar eens uit, ik hoorde in ieder geval daar niet bij), niet te vergeten ellenlange plenaire vergaderingen en niet te vergeten vormingstoneel (ik had toen al begrepen dat een boodschap alleen niet volstaat en een toneelopleiding misschien niet overbodig was, maar dat was de Zeitgeist). In het eerste jaar dachten veel mede 1ste jaars dat een grote vakantie was aangebroken, want ja elke selectie, tentamens etc. ontbraken. Breiwerken, honden en joints in de klas, allemaal gebeurd. Toch een heel positieve tijd geweest, als je de kans greep kon je zelf leren nadenken zeg maar. Ik behoorde tot het zeg maar een 'outcast' groepje O.J.C. van Kultureel werk. Exit en Ruimte als stage en als vrijwilligers, met Ruud Nijsen (Ruud, je moet mijn naam wel goed spellen). Verdere bekenden: Herman van Langelaar, daar stapte ik wel mee, in die grote Mercedes gingen we naar Dordrecht), Gerda Snel, een lieve meid zo'n jaar na afronding van de Academie is zij overleden), Lion Samson, Mario Radschkowski, Rina Tjen A Kwoei, Olly Schot (naar verluid aan de drugs bezweken), Wim Hendriks, Dorien Bakkes. Ja het Ik-tijdperk op z'n hoogtepunt (heeft hopelijk niet geleid tot het tegenwoordige populisme, zoals sommigen beweren). Er werd veel uitgegaan, althans zeker door sommige KW-ers, waaronder ik mezelf reken: AMVJ, Exit, de Kunstenaarssocieteit, never a dull moment! Aardige anecdote uit die tijd: de SAR had een peperdure video installatie aangeschaft die een keer opgehaald werd voor 'reparatie' door mannen in stoffen jassen...nooit meer gezien! Ja, als ik er even voor ga zitten komen er weer allerlei vermakelijke herinneringen naar boven...(Heeft er nu niemand wat foto's uit die tijd?). O ja vakken die ik me herinner: psychologie (Jan van Dijk over het behaviorisme , filosofie door een ex-priester, die toen nog niet verdacht waren, en een vak waar ik de naam van kwijt ben door Pien die menig jongenshart sneller deed kloppen en niet te vergeten Detlev Pols die supervisie gaf in een tearoom vol bejaarden of in de haven bij een broodje bal en alles over Shakespeare toneel wist. Veel lessen te trekken uit die tijd, bijv. het bewust maken van ellende aan bewoners van het Oude Westen..

    Sociale academie Rotterdam, 1972

    Ja veel herinneringen! Leraren? De Jong (hoofd) streng, moest ik altijd van naar de kapper (opkomst Beatles en Stones! Hordijk (fysica), Delhaas op z'n scooter ( las voor over Jodenvervolging, getto Warshawa), Jansen (wiskunde) met z'n sigarettenpijpje me

    Ja veel herinneringen! Leraren? De Jong (hoofd) streng, moest ik altijd van naar de kapper (opkomst Beatles en Stones! Hordijk (fysica), Delhaas op z'n scooter ( las voor over Jodenvervolging, getto Warshawa), Jansen (wiskunde) met z'n sigarettenpijpje met lange Pall Malls (mocht ik af en toe voor hem gaan kopen). Mevr. en mijnheer Kriek! Soetekouw (Frans) streng, rookte sigaartje onder de repetities (zaterdagochtend nog naar school!). Medeleerlingen: als ik goed nadenk komen er meer: Anette Lengkeek, Huib Stoppelenburg, Jan Boekhout, Kamerling, Theo Bakker, Meta (klas hoger) Ik moet nog ergens een klassefoto hebben..wie heeft nog foto's? Enne die mooie meiden uit Bleiswijk en Bergschenhoek ( opkomst minirokjes, je snapt het al). Wel strenge school hoor.O ja, Joke Kalisvaart, woonde op GWBurgerplein. Ik ga even verder in het geheugen duiken....o dat incident in het fietsenhok..

    julianaschool voor chr. MAVO, 1964