Ontdek PLUS

Wim Schuurman

Kent 0 personen

Getrouwd , 1 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Wim Schuurman en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Wim Schuurman heeft 6 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    (kijk ook even op de klassefoto 1960-1961 ik heb een aantal namen die ik van Andrea Trotsenbug, Ria Bakker en Ton Kamp heb ontvangen erbij gezet) In de 1e en 2e klas bij juf Seket een aardig juf.

    (kijk ook even op de klassefoto 1960-1961 ik heb een aantal namen die ik van Andrea Trotsenbug, Ria Bakker en Ton Kamp heb ontvangen erbij gezet) In de 1e en 2e klas bij juf Seket een aardig juf. Bleef zitten in de 2e waarschijnlijk juf Koren dat weet ik weet niet zeker. In de 3e juf Koren ja die tanden en bril zijn mij altijd bijgebleven. Ik herinner me hoofdmeester Schippers goed met pijp en hoed, ik kreeg regelmatig op mijn donder van hem. Maar ook Kleinstra die was een slag erger wat ik die man ooit heb misdaan is mij nog steeds een raadsel. (Ik was een driftig type misschien hij ook?)Juf de Raad met haar scooter, leren jas en een Willempiehelm en ze rook altijd naar koffie. En de gymlessen van ? veel rondjes lopen en op commando of een tik met een stok zitten of omdraaien en nog meer van die ongein maar de wandrekken en en de touwen waren erg leuk. Een erg christelijke school veel versjes leren dus. Aan het einde van de gangen de wc en de kolenhokken die door de firma Bey gevuld werden (deze firma is ooit door mijn vader overgenomen) Mijn zus Anneke die 1 1/2 jaar ouder is zat ook op deze school

    Aldegondeschool, 1957

    Veel weet ik er niet van deze school het heeft blijkbaar geen indruk op mij gemaakt.

    Veel weet ik er niet van deze school het heeft blijkbaar geen indruk op mij gemaakt. Wat ik nog wel weet gymles buiten in de speeltuin aan het Weteringsplantsoen "slagbal/kastie" om vervolgens de bal over het hek heen te slaan en ook diverse balspelen. De verschillende fietsenstallingen in de Nieuwe Looierstraat waar je, je fiets kwijt kon. Heb de 1e klas gedaan bij een meester die in de Fokke Simonszstraat woonde zijn naam is Kort of Korte. Als je vaker terug kijkt naar deze periode uit je leven dan borrelen er steeds een aantal dingen naar boven. In onze klas stond een drukpersje waarop de schoolkrant werd gemaakt, zelf letters zetten in een klemhaak en vervolgens opmaken tot een prettig leesbare pagina, met een kleine rol inkt opbrengen, papier erop en vervolgens op handkracht de pers er over. Veel van Kort(e) geleerd in dit opzicht was hij toch goed voor mij. Na dit jaar hield ik het leren voor gezien en ging werken bij mijn vader. Niet echt spijt van gehad maar ja als je verder wil komen in het leven moet het later weer in halen en dat heb ik ook gedaan.

    1e Montessori ULO/Mulo/MAVO, 1964

    Toen ik op De Dreef kwam was het een Medisch Therapeutisch Instituut.

    Toen ik op De Dreef kwam was het een Medisch Therapeutisch Instituut. Met 20 a 25 jongens die in 2 groepen verdeeld waren. In mijn groep Andre van Heck, Wim van Donselaar. Han Radius met zijn viool, Leo van Dam, Jacob Duin, Sake Bosma, Frank ....? uit Den Haag en Bert de Zwart zijn vader reed in een Porsche. Het schoolgebouw stond midden in het bos en we kregen les van mevr. van Eupen met z'n allen 4 klassen door elkaar. Haar man werkte ook in het instituut soms als leerkracht maar ook als begeleider en hij was ziekenbroeder. In het lokaal van de heer Olaf kon je heerlijk doen wat je zelf wou geen vaste opdrachten ik heb er nog een boot gemaakt en een kastje. Ook de heer Pannekoek die altijd voor de voetbalwedstrijden zorgde in de omgeving. We hadden veel sport, honk en softball, atletiek maar ook binnen in een houten hal deden we aan badminton, volleybal maar liever gingen we zitvoetballen of trefbal. De naam van de sportleraar was van Dijk. Bert de Zwart melde al dat er 3 gebouwen waren Heilof voor de jongste tot 14 jaar, Dennenoord voor de middelste tot 18 jaar en Buitenzorg tot een jaar of 20 en ouder. Mevrouw Hennekamp was hoofd van Heilof. Leidster Lies van Houten had een broer en die was ook leider hij kon prachtig voorlezen. Verder waren er nog een aantal leiders maar jammer hun namen schieten mij niet te binnen. (komt nog wel) ? Mijnheer Schutte en mijnheer Martin en jufrouw Trees. Het waren leuke en aardige personen. S'nachts was er altijd iemand aanwezig en soms werden die nachtwakers helemaal gek van ons. In deze mooie omgeving konden we ondergrondse hutten bouwen of een in de bomen. Munitie kon je bijna overal vinden vooral op het pad bij Denneoord. Vakantie's naar Ameland en Duinrell waren wel gaaf. Ook de strenge winter van 62/63 was geweldig, meters hoge sneeuw en koud brrr. Wat ik nooit meer vergeet is het zondagavondritueel voor het slapen lengte opmeten en het gewicht. ook de bekende levertraanpillen waar nog al een mee gesmokkeld werd. Al met al een leuke tijd, die voor mij niet zo lang duurde want sommige jongens bleven er wel 10 jaar. Dus zo moeilijk opvoedbaar ben ik niet geweest.

    VSO Zeer Moeilijk Opvoedbar..., 1962