Ontdek PLUS

Wim Redert

Kent 0 personen

MARRIED , 4 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Wim Redert en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Wim Redert heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Eindelijk verliefd en nu toegestaan

    Beste oud-klasgenoten, Jullie hebben al lang niets van mij gehoord, maar je kent het gezegde: geen nieuws is goed nieuws. En dit is zeker goed nieuws. In dit jaar ben ik door het toeval in contact gekomen met een van onze oud-klasgenoten, die al 66 jaar in Amerika woont. In de staat Utah om precies te zijn. Zo’n beetje in de buurt van Salt Lake City. Jawel, waar destijds Olympische spelen werden gehouden. Die oud-klasgenote waar ik het over heb is Riet Donkhorst (nu al bijna 65 jaar Maria Van Der Heyden), die in 1956 met haar ouders naar Amerika emigreerde. Als gevolg van het toeval (ik leg dat niet uit), waaraan ik al memoreerde, zijn wij elkaar dagelijkse e-mails gaan sturen en die werden alsmaar langer en langer. Totdat wij beiden spontaan voor elkaar in de brand vlogen door dat geschrijf (want we hadden elkaar al 66 jaar niet gezien, behalve op die oude schoolfoto). Ik vergeleek dat met een brandende hooiberg want zo voelde dat aan. Als “brave” leerling op de Mr. vd Brugghenschool durfde ik mijn vrouwelijke klasgenoten niet aan te raken, maar je ziet nu: alles wat goed is komt misschien niet snel maar wel alsnog na 66 jaar. Met mijn Riet (in Amerika “Maria” genoemd omdat het woord “Riet” voor Amerikanen een andere betekenis heeft) heb ik enkele dagen in Vlaardingen (nostalgie) doorgebracht en was ik onlangs 3 weken bij haar in Utah USA. Je ziet dus, dat hoewel het schoolgebouw al lang geleden is gesloopt, er alsnog een geweldig fijne relatie van dat klasje het gevolg is. Voor twee 80+ers een onverwacht en groot geschenk. En nu er nog minstens 20 jaren aan vast plakken. Ik vond het leuk om dit aan jullie te melden (en nu niet jaloers worden hoor). Wim Redert

    Mr. J.J.L. van der Brugghen..., 1952

    Een prima tijd.

    Een prima tijd. Ik had daar enkele goede vrienden, die ik helaas al jaren uit het oog heb verloren. Ondanks dat de directeur/het hoofd dezer school mij enkele malen van school wilde verwijderen, heb ik het toch tot het eindexamen kunnen volhouden. De eindcijferlijst heb ik goed bewaard. Je deed toen eerst een schriftelijk examen en daarna individueel mondeling. Je ging naar de examencommissie met een keurige map (met linten enz.) waarin de gelezen literatuur etc. Uiteraard deed je examen in vier (4) talen (totaal 12 vakken). Ondaks dat ik toen een enfant terrible was, heb ik ook later nog goede contacten onderhouden met enkele leraren en het hoofd der school.

    Mr. J.J.L. van der Brugghen..., 1952

    Ik woonde in een ander stadsdeel en daarom gingen ik altijd met brood naat school.

    Ik woonde in een ander stadsdeel en daarom gingen ik altijd met brood naat school. Tussen de middag opeten natuurlijk. Heel leuk want er altijd een groepje die dat ook deed. Je had dan de school voor jezelf. En meester Brouwer was een bijzonder aardige man. Aan zijn goede raad heb ik de rest van mijn leven veel gehad.

    Jan Ligthart, 1947