wim oonk

Kent 0 personen

MARRIED , 3 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van wim oonk en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  wim oonk heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Avond onderwijs(tekenen) In die periode werkte ik al bij de woningbouw vereniging,,Volkshuisvesting,,in Winterswijk.

  Avond onderwijs(tekenen) In die periode werkte ik al bij de woningbouw vereniging,,Volkshuisvesting,,in Winterswijk. Tot 1951 ben ik daar gebleven,toen moest ik in militaire dienst.Na deze periode van(18 maanden)gaan werken bij de N.V.Nederlandse Spoorwegen in Haarlem,en daar ben ik gebleven tot mijn pensioen in 1991.

  Lagere Technische School, 1947

  In 1944 moesten wij de school verlaten omdat de duitsers de school hadden gevorderd voor militaire doeleinden(zo ging dat in die tijd) Er werden militairen in gelegerd,wat er in zat weet ik helaas niet meer.

  In 1944 moesten wij de school verlaten omdat de duitsers de school hadden gevorderd voor militaire doeleinden(zo ging dat in die tijd) Er werden militairen in gelegerd,wat er in zat weet ik helaas niet meer.. Een aantal leerlingen waaronder mijn persoontje hebben onder leiding van een docent de boeken en het verdere les materiaal nog uit de school kunnen halen en dat hebben wij op verschillende plaatsen opborgen om na de oorlog nog weer te kunnen gebruiken Na een poosje(vakantie)nog weer les gehad in een bijgebouwtje van cafe Flora aan de Vredenseweg,maar dat stelde niet zo veel voor. Na de oorlog zijn we weer opnieuw begonnen en in 1947 afgesloten met een diploma.

  Lagere Technische School, 1943

  School O Eerst nog wat namen van de meesters en juffen zoals ze toen op school O werkzaam waren.

  School O Eerst nog wat namen van de meesters en juffen zoals ze toen op school O werkzaam waren. Hoofd van de school was toen de Hr.Baretta. In de eerste klas hadden wij juf Anema In de tweede klas meester Boxem In de derde klas juffrouw Boxem In de vierde klas meester de Leeuw In vijfde klas nog weer meester de Leeuw En in zesde en hoogste klas meester van Laar. Dit alles overgenomen uit mijn rapport boekje van 1937 Een van de dingen die ik mij nog goed kan herinneren is het volgende: De fiets van juf of meester aan de achterkant van de school in de rijwiel stalling plaatsen. Dat ging dan als volgt. Je stond een eind van de school af op de vredense weg te wachten,en als dan de juf of meester er aan kwam fietsen holden wij er achter aan,met de uitroep:juf mag ik de fiets wegzetten?En bij de school aangekomen mocht je de fiets van haar overnemen om hem in de stalling te plaatsen. En dan kon je dat stukje zelf even fietsen en daar ging het tenslotte om. En als dan even later de schoolbel ging moesten we ons per klas opstellen,vanuit de school gezien de eerste en tweede klas L. van de ingang. de derde en vierde klas R.van de ingang en tenslotte de vijfde en zesde klas recht tegenover de ingang,en dan gingen we klas voor klas naar binnen beginnend bij de eerste klas en zo verder tot iedereen binnen was. En dan konden de lessen beginnen. Lestijden: Van 9.00 tot 10.45 uur speelkwartier van 10.45 tot 11.00 uur van 11.00 tot 12.00 uur weer les. dan een lunspauze tot 14.00 uur en tenslotte ,s middags weer les van 14.00 tot 16.00 uur.

  SCHOOL O, 1940

  ?