wim frankhuijzen

Kent 0 personen

MARRIED , 3 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van wim frankhuijzen en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  wim frankhuijzen heeft 8 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Eerst in het houten gebouw.

  Eerst in het houten gebouw. Dan ook nog in een wijkgebouw Mariëndaal gezeten en later in de nieuwbouw op Zuilen. Vlak bij de Wijnmalenstraat, waar ik woonde. We zijn ooit met schoolreisje met een binnenvaartschip gaan varen naar Rotterdam. Veel gerookt en veel gedronken. Ziek terug gekomen, maar het was wel leuk. Veel genoten van het zingen van Dhr Hetebrij

  Chr.Nat.School voor ULO Pri..., 1952

  Een grote school, met in de zijvleugels de lage klassen.

  Een grote school, met in de zijvleugels de lage klassen. Ik heb gezeten bij Juffrouw Otten, Juffrouw Kanaar (die woonde bij ons in de buurt en heel soms gingen mijn zus en ik haar ophalen om mee naar school te lopen), meester Vals (aardige meester, die liep met een verende tred), meester Muien (streng en afstandelijk) en in klas 6 meester De Wild. Ik weet nog van een schoolreisje met de mooie bussen van Maarse en Kroon en dat we naar een doolhof (de bedriegertjes?) gingen, waar ik niet uit kwam en Juf Otten mij op een gat in de heg wees, en kersen gingen eten in een boomgaard. Er was schoolmelk in die zware kratten. Ik heb er nog eens een van de trap laten glijden. Te zwaar. In een handwerklokaal kregen we wel eens Franse bijles. Er lag een naald in de gleuf. Ik prikte het meisje voor me. Ze gilde en ik werd de klas uitgestuurd. Op de gang kwam Hoofd De Wild langs. Vroeg wat ik gedaan had en gaf me daarna nog een stevige draai om de oren. Dat vond ik intens gemeen. Leerlingen die ik ken waren: Joop Schouten, Kees Lammers, Rob de Bor, Hans Bos, Corrie Pijpers (daar zag ik voor het eerst een tv) Mijntje Klein Kees van Woensel, Bas van der Sigtenhorst en gerrit De Wild (zoon van het hoofd). Heerlijk vond ik het overlopertje spelen op het plein met die grote bomen. Maar achter de school mocht je niet. Deed je wel, als je verstoppertje speelde. Gym kregen we in het lokaal van "School 2", alleen even het plein oversteken. Ik vond gymen altijd leuk, maar touwklimmen is me nooit goed gelukt. Meester Vals liet ons een toneelstukje spelen in de klas. We waren poppen, die in een kast lagen. Ik moest vreselijk plassen en deed het in mijn broek en rende de klas uit. Gelukkig werd ik door wat klasgenoten, vooral Joop Schouten getroost. Vreselijk onrechtvaardig vond ik het toen meester De Wilt een jongen, die per ongeluk iets van zijn bureau stootte een vreselijke klap gaf. Ik mocht hem niet. Schrijven was altijd een probleem voor mij. Ik kreeg altijd een 5. Ik dacht een keer, ik ga net als Joop (of was het Hans Bos) heel klein schrijven. Toen kreeg ik een 3. Toch is alles goed gekomen. Ik heb Middelbare Onderwijsakte gehaald in schrijven. Ben schoolmeester geworden en heb het schrijven van echte letters, nl de italic, samen met de ontwerper Gerrit Noordzij gepromoot en zelfs meegedaan aan een cursus Teleac.

  Openbare Lagere school 'Pri..., 1952

  Rare vestigingen aan de maliebaan en bij dat park waar de rijexamens gehouden werden en gymen aan de Steenweg.

  Rare vestigingen aan de maliebaan en bij dat park waar de rijexamens gehouden werden en gymen aan de Steenweg. Was een middelmatige leerling. Interessant was Ned literatuur en vooral die duitse gedichten en franse gedichten. Ook Pygmalion bij Engels vond ik nieuw en mooi. Vriend was altijd Wim Lancee. Voelde me nooit zo op mijn gemaak op schoolkampen. te verlegen. Pas het laatste jaar was leuk, en durfden we op te trede op een schoolavond met opmerkingen over leraren, die met elkaar meereden, afgewisseld met reklamegeluiden van water. Reklame op tv was toen erg nieuw. De verhuizing van de school was een hele gebeurtenis. Vond gym ook altijd fijn om te doen en "Psallite Deo" = Si Locutus est uit het magnificat van Bach zingen bij Vroon was erg leuk. Vond het vreselijk dat Wim Lancee, met wie ik veel samen geleerd had (bijna dezelfde literatuurlijst etc.) een herexamen kreeg en daarna alsnog zakte. Op het examen kon ik goed praten en slaagde ruim. Vies, waren de boterhammen, die je vond in de kastjes in de lokalen aan de Maliebaan.

  Jan van Nassau PA en Havo top, 1962

  ?