Wim Feelders

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Wim Feelders en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Wim Feelders heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Overdag werken en 's avonds naar school.

  Overdag werken en 's avonds naar school. Wat een klus. Drie avonden per week les. Overige avonden huiswerk maken. Corresponderen in vier talen. Het o zo beroerde vak boekhouden. Toch geslaagd. heb nog steeds baat van deze opleiding. Ik herinner me alleen een klasgenoot Dick vd Klooster. Daar ging ik in het weekend vaak mee stappen.

  MHAS Mercurius, 1966

  Ik heb kort op deze school gezeten.

  Ik heb kort op deze school gezeten. Om reden van een verhuizing naar Rotterdam Zuid vertrokken naar een andere school. Wat mij het meeste is bijgebleven is de nogal levendige handel in reglementen. De hoogste straf toendertijd was het overschrijven van het huishoudelijk reglment. Afhankelijk van de zwaarte varieerde het aantal van 5 tot .... keer. Er waren toen jongens die een duidelijke handelsvoorraad op zak hadden. Een school gehuisvest in een vreselijk oud gebouw naast de bereden politie en tegenover het oude mannenhuis. Lokalen stonken altijd naar de kolen die werden verstookt in de kolenkachels in de hoek van het lokaal. Namen van medeleerlingen weet ik niet meer. Namen van docenten: v.d. Plas, Schrijnemaker, van Schaik, van Vliet.

  St. Petrus (M)ULO, 1960

  Op een of andere manier heb ik de tijd op deze school niet als hinderlijk ervaren.

  Op een of andere manier heb ik de tijd op deze school niet als hinderlijk ervaren. Het was nog een tijd waarin de lijfstraffen niet werden geschroomd. Lineaal op de vingers of het naar het hoofd geslingerd krijgen van een rubberen band afkomstig van een asbak (vlgs mij Redemptus). Een onuitwisbare indruk was het feit dat een medeleerling met volgens mij de naam Ciolina altijd op ijs trakteerde als hij jarig was. Zijn vader had een ijssalon. Namen van broeders en lerareren Gondulfus, Redemptus, van Zwieten, Mens en Benardinus (grote sigaren). Bovenal een toen nog jonge en moderne leraar Jos v.d. Meer. Deze is mij opgevallen door zijn intense hobby fotografie. Daarnaast had hij een binding met Jong Nederland waar ik uiteindelijk ook op belandde. In die tijd werd ik ook gerecruteerd voor de 'klaarovers'. Een eerste doch bescheiden vorm van 'machtswellust' viel mij ten deel. Zo een witte koppel en een spiegelei dat iedereen deed stoppen op de Mathenesserweg, dat was een bijzondere ervaring. Mijn zus heeft later als docente nog stage gelopen ergens in de 80er jaren. Vond het nog steeds een leuke school. v.d.Meer was toen schoolhoofd. Namen van medeleerlingen: Jos of Rob Spruijt (woonde toen aan het Heijman Dullaertplein), Giovanni Ciolina en Wim van der Horst. Van Jos (Rob?) kreeg ik ooit het bericht dat hij naar het seminarie zou zijn gegaan. Ben erg benieuwd wat van hen is geworden.

  Nicolaas school, 1954

  ?