Ontdek PLUS

Wilma hartog

Kent 0 personen

NA
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Wilma hartog en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Wilma hartog heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Het was een leuke tijd, waarin we veel heen en weer fietsten tussen de verschillende gebouwen.

    Het was een leuke tijd, waarin we veel heen en weer fietsten tussen de verschillende gebouwen. Wat voor sommige leraren best wel moeilijk was (mijnh. Oranje)Heerlijk die 10 minuten fietstijd, even bij Ma Roos langs om wat lekkers te kopen of een half stokbrood bij Gutter. Tekenlessen op de vesting en handenarbeidlessen op de zolder in het Weeshuis, waar we ook mochten roken tijdens de les. De leraren noemden we bij hun voornaam en er werd ook af en toe gestaakt als we vonden dat we te lang moesten wachten voordat de deur open ging bij godsdienstles in het Weeshuis. Jammer genoeg moesten we die staaktijd weer inhalen op een ander tijdstip.

    Bernard Nieuwentijt College, 1968

    De sneeuwbalgevechten in de winter tussen de katholieke school en de meester Oosterveld.

    De sneeuwbalgevechten in de winter tussen de katholieke school en de meester Oosterveld. Koffie halen bij meester langelaar zijn vrouw. Als hij jarig was dan werden er snoepjes uitgedeeld in een vioolkist. Bij juffrouw van den Bosch mochten we tijdens de handwerkles altijd haar haren kammen. Het knikkeren voor de school bij het water en ijsvrij als het gevroren had en schaatsen in de pauze. Iedere maandagochtend een psalm of gezang zingen, watje uit je hoofd moest leren. Slagbal tijdens gym op het plein van het verenigingsgebouw. Als sinterklaas op school kwam dan keek zwarte Piet of je nagels had gebeten of niet. De bruine flesjes met schoolmelk die in de winter bij de kachel werden gezet en de melk was dan niet meer te drinken.

    Meester Oosterveld, 1962