Willy Oosterwijk

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Willy Oosterwijk en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Willy Oosterwijk heeft 17 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Als ik aan de "Weidebloem"denk, dan zie ik een jufrouw v.

  Als ik aan de "Weidebloem"denk, dan zie ik een jufrouw v.d. Wilk, die mij met argusogen in de gaten houdt. Ik ben niet de snelste en beste qua naailes, en dat weet ze. Triomfantelijk houdt ze mijn net afgemaakte blouse met veel te lange mouwen omhoog en zegt tegen de klas die onderhand een werkstuk verder is: "Jongens, Willy Oosterwijk heeft d'r blouse af!"...pfff.... Wat ik leuk vond, dat was "de week"; met z'n tweeen een week lang voor de koffie zorgen, bij docenten brengen, en de lunch voor hen verzorgen. En dat werd dan weer kritisch beoordeeld door Barmen t'Loo. Ook de school schoonmaken hoorde daarbij. Samen met Bertha Noorlander had ik er altijd wel plezier in, weer eens wat anders dan in de schoolbank zitten. Over Barmen t'Loo gesproken,die was ook niet gek; die nam gewoon haar vuile was mee naar school(lees:BH's en "witte" kniekousen),en die konden wij dan wassen. En dan die fietstocht in groepen richting Gouda, mét opdrachten. Schitterend, op een snikhete dag , met o.a. Leni Ouwerkerk en Suze Boelhouwer in de groep. Terwijl we fietsten over de landweggetjes zongen zij tweestemmig: "Jij ging de wijde wereld in, de zon tegemoet"...Ik hóór het gewoon nog, het klonk zó leuk!

  De Weidebloem, 1969

  Ik kwam pas in de vierde klas op deze school.

  Ik kwam pas in de vierde klas op deze school. Daarvoor woonde ik in Zevenbergen,Brabant.Meester Zuiddam was een fijne meester,hij kon mooi vertellen.Wat ik me herinner,was de manier van touwtje springen met de meiden.Twee ten zesde,een ten derde ofzoiets.Dat kende ik niet van de vorige school,snapte er eerst ook geen bal van... Handstand tegen de muur met z'n zessen!Allemaal zwarte stretch-onderbroeken,haha.En je werd bij je kladden gepakt en naar een jongen toe gesleept en andersom,help!Leuke tijd hoor! Mijn beste vriendin was Nellie de Vries; Zij kwam mij vanaf de eerste schooldag thuis ophalen.Samen hebben wij best veel streken uitgehaald!

  Eben Haezer-School, 1967

  Ik weet nog heel goed dat het schoolbusje mij op kwam halen s'morgens, en de nare gewoonte had om door de halve onbeveiligde spoorbomen in Zevenbergen te rijden,terwijl de lichten al knipperden en de bel al rinkelde , jakkes! Verder ging ik na het schoole

  Ik weet nog heel goed dat het schoolbusje mij op kwam halen s'morgens, en de nare gewoonte had om door de halve onbeveiligde spoorbomen in Zevenbergen te rijden,terwijl de lichten al knipperden en de bel al rinkelde , jakkes! Verder ging ik na het schooleten tussen de middag richting bakker van Eekelen,mijn vriendinnetje Martina ophalen.En daar snoepte ik heel vaak nog een schaaltje yoghurt mee! En heette onze school vroeger ook al "Het Kompas"?? Ik kan me dat helemaal niet meer herinneren...

  Chr. Basisschool het Kompas, 1961

  ?