Willemien van Ham

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Willemien van Ham en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Willemien van Ham heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  De kleuterschool was in verbouwde garage.

  De kleuterschool was in verbouwde garage. Er hingen rood/wit geblokte gordijntjes. Ik moest een toneelstukje doen met Bartje Begeman(?) Ik was juffrouw Tingelingeling. In de eerste klas bij mevr Samson. Min zus Minke zat in een hogere klas en zij was bevriend met Litha Boksteen.

  Billiton school (BMS), 1958

  Als klein meisje van 11 kwam ik de school binnen fladderen.

  Als klein meisje van 11 kwam ik de school binnen fladderen.Maar o, wat viel dat tegen, dit was voor mij een andere wereld. Mijn vader overleed toen in september, en ik was kompleet de kluts kwijt. Al die strenge mensen op dat podium voor de klas. Van veel dingen snapte ik niks. Dhr Hoogland was mijn klassenleraar maar hij trok altijd zo’n raar gezicht als hij Frans gaf. Met zo'n streng gezicht en een grote bril, mevr Vendeloo tjonge wat rookte die veel en dan voor de klas, om vervolgens te hoesten... Dhr Ponsen was wel vriendelijk maar oh zo verstrooid, ik snapte van wiskunde niet veel hoe hij ook probeerde. Muziek van dhr Stegeman tja toen vond ik het wel grappig naar de film van Peter en de Wolf te kijken en de Moldau, dat begreep ik tenminste. Rapporten allemaal onvoldoendes en een opmerking van dhr Hoogland: ik was te lui om voor de duvel te dansen, wat heeft me dat jarenlang achtervolgd. Ik ben van school gegaan en ergens anders verder gegaan met m'n ontwikkeling.

  Willem de Zwijger MAVO, 1965

  Een te gekke opleidingstijd met zr Jany Huissen Mosselman en zr Dicky de Bruin.

  Een te gekke opleidingstijd met zr Jany Huissen Mosselman en zr Dicky de Bruin.In een groep met heel wat jongens in die tijd. Soms zetten we de boel op stelten b.v. bij het eindexamen waarbij een corpus allumunium per ambulance via de hoofdingang werd bezorgd.Waarbij soms het woordje hè werd geturft als de gyneacoloog lesgaf en dan met zijn tenen wiebelde.Demonstraties in Den Haag.Eieren door het portaal naar beneden gooien in de nachtdienst als er geen pannetje bijzat om ze te bakken.De goeielijk zr Nel,ons nachterlijk hoofd en Haar collega van de interne waar ik doodsbang voor was, zeker als ze met je meeging naar het mortuarium en dan nonchalant even met die grote sleutel langs de muur streek...! Met zr Wies op het podium staan in Kunstmin voor een toneelstuk. En natuurlijk die Uniformen en de kapjes met de fluelen bandjes, die altijd bleven haken achter de bedgordijnenen....enz....enz.....

  Refaja ziekenhuis, 1972

  ?