Willem van Zeijl

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Willem van Zeijl en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 6

  Willem van Zeijl heeft 6 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 2

  Tijdens de kleuterjaren hang je thuis nog aan moeders rokken maar eenmaal naar de kleuterschool kom je er al snel achter dat het menens is.

  Tijdens de kleuterjaren hang je thuis nog aan moeders rokken maar eenmaal naar de kleuterschool kom je er al snel achter dat het menens is. Het zorgeloze leventje thuis is voorbij, met moeder op de fiets naar school en dan gaat mamma opeens weg. Dat was janken natuurlijk de eerste dag, maar dat ging snel over. Je schikt je gewoon in je lot... Kan me nog herinneren dat er een jongetje was met een brilletje, rood haar en sproeten, die ging nog harder te keer als ik toen zijn moeder weg ging nadat ze hem de eerste keer gebracht had. Het was echt vreselijk....... En er moest iets gedaan worden. Wat wist je nog niet, maar je moest wel ergens mee bezig zijn, gewoon uit het raam kijken was er niet bij want daar zat matglas in. Op de kleuterschool waren Nonnetjes Aardige dames met lange rokken, kapjes en een rozenkrans. Een weet ik me nog te herinneren, dat was Zuster Bonaventura, een hemelse verschijning..... Wij zaten echter gewoon bij juffrouw Marion van der Ende in de klas, zij was niet geestelijk en daarom iets minder hoog in aanzien. Toch wel iemand om rekening mee te houden want als je niet deed wat ze vroeg kreeg je rotklusjes te doen, Ik kan me nog herinneren dat ik meisjeswerk kreeg. Een Vlechtwerkje maken...Brrr

  2004, Willem van Zeijl

  We hadden een natuurkundeleraar genaamd Oink (Spreek uit "Ojink") hij was een verlegen man en hij zat duidelijk met zijn achternaam.

  We hadden een natuurkundeleraar genaamd Oink (Spreek uit "Ojink") hij was een verlegen man en hij zat duidelijk met zijn achternaam. want elke keer als hij keurig netjes omgeroepen werd barstte de klas van het lachen. Het was maar steeds "oink oink oink" Achteraf niet leuk voor hem. Sorry maar zo zijn pubers nou eenmaal.... Verder hadden we als directeur de heer Rosdorff, hij gaf ons de indruk een strenge autoritaire persoonlijkheid te hebben.... Soms kwam dat wel van pas, maar er werd soms ook wel ten onrechte strafwerk uitgedeeld. Hij werd opgevolgd door de heer Barendse, een voormalig leraar Algebra, hij was een zware breed geschouderde uit de kluiten gewassen grote sterke vent met dikke jampotbrilleglazen, en een sympatiek zachtaardig karakter Dit karakter paste eigenlijk niet bij zijn uiterlijk, zodat dit als een speling van de natuur moet worden gezien. Als leraren herinner ik me nog de heer Spekman (aardrijkskunde en geschiedenis), Dekeling (Engels), van der Meer (Houtbewerking) Kaldenhoven (Metaalbewerken)De heren de Hey, Osendarp, Rust (Technisch Tekenen) en Merx (aardrijkskunde) We kregen ook nog muziekles van een leraar met een sterk terugwijkende onderkin en vooruit stekende tanden, met die muziekles ging het er ouderwets aan toe, we moesten noten leren, maar niemand had daar zin in. De Rolling stones en de Beatles waren in opkomst, wij hadden liever popmuziek maar daar had hij geen verstand van. Deze leraar kon helaas geen orde houden, het werd dus een zooitje in de klas, overspannen liep hij dan de klas uit. Achteraf gezien moeten wij een hel voor hem zijn geweest, maar dat realiseerden we ons op dat moment niet zo. Wij waren brave jongens, die gewoon af en toe een geintje uithaalden, Dat mag toch?..... Er zaten geen kwade bedoelingen achter. Ik ben er van overtuigd dat we allemaal goed terecht gekomen zijn. Als iemand strafwerk had was het altijd vaste prik. Die moest dan het regelement van orde 10 x overschrijven. Omdat we dat al van te voren wisten gingen we die regelementen vooruit schrijven inde pauze of als er een lesuur uitviel, zodat je die op het moment dat je straf kreeg dit meteen kon inleveren, dan was je er maar vast van af en kwam je naderhand met huiswerk niet in de problemen. Eigenaardig idee eigenlijk, Strafwerk. Ik heb dat nooit begrepen. Geef dan voor straf een paar lessen van een vak waar je niet zo goed in bent. Ten opzichte van nu was er minder welvaart, Iedereen kwam op de fiets naar school, zelfs vanuit zoetermeer en Honselaarsdijk op de fiets in de strenge winter van 1963 15 km op de fiets bij -24 gr C, een enkeling kon zich een goedkope brommer veroorloven Omdat de meeste het niet zo breed hadden merkte je de armoe niet zo. Geen computers en rekenmachines, gewoon alles met de hand uitrekenen. Het was een leuke tijd

  2004, Willem van Zeijl
  ?