Willem Vader

Kent 11 personen

SINGLE
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Willem Vader en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Willem Vader heeft 2 klassenfoto's en kent 11 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  In het leraren korps op deze school zaten een aantal markante mensen met een ex-koloniaal (Indonesie)verleden.

  In het leraren korps op deze school zaten een aantal markante mensen met een ex-koloniaal (Indonesie)verleden. Een van hen was Mr. J.M.C. Witvliet en ik herinner me nog bij de eerste les op deze HTS dat we een schriftelijke overhoring kregen van Staatsinrichting waarbij +/- 70 % een onvoldoende haalde waaronder ik zelf. Dit vak heeft mij , vermoedelijk mede door de slechte start, tot aan het einde van de opleiding achtervolgt. Achteraf bekeken hebben de lessen van dhr. Witvliet toch een basis van interesse achtergelaten voor mijn vervolg studie op de TH en voor juridische onderwerpen in het algemeen. Zeer positief heb ik het praktijkjaar ervaren, o.a bij de Gemeente Amsterdam waar ik tesamen met Walter Zeegers en Henk Schiphouwer (mede student klasgenoten ) een meetploeg vormde.

  HTS - afdeling Landmeetkunde, 1962

  Tijdens mijn schooltijd ben ik niet altijd positief geweest over het leraren corps.

  Tijdens mijn schooltijd ben ik niet altijd positief geweest over het leraren corps. Maar terug kijkend besef ik dat het niveau van de leraren behoorlijk hoog was, met als uitschieters Breevoort voor engels, Streefkerk voor wiskunde. Nierstras voor scheikunde en Hufferman voor natuurkunde en cosmografie. Hufferman was tevens de rector en Streefkerk de con-rector van de school.

  2e Christelijk Lyceum, 1955

  De leerkrachten waarbij ik in de klas heb gezeten waren juffrouw De Koning, Meester van de Hoeve (?), Meester Ten Cate en het schoolhoofd Meester De klerk - met zijn befaamde dwarsfluit.

  De leerkrachten waarbij ik in de klas heb gezeten waren juffrouw De Koning, Meester van de Hoeve (?), Meester Ten Cate en het schoolhoofd Meester De klerk - met zijn befaamde dwarsfluit. Mijn school vriendjes in het laatste jaar waren vnl. Ad Janssen , Joop Harkema en Rinus Klinkvis.

  Christelijke basisschool 'D..., 1949

  ?