Ontdek PLUS

Willem Ruitenberg

Kent 14 personen

Single , 2 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Willem Ruitenberg en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Willem Ruitenberg heeft 2 klassenfoto's en kent 14 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    later

    Na mijn rechtenstudie in Leiden kreeg ik werk op het ministerie van Justitie, ik ben er tot mijn pensionering gebleven, altijd boeiend werk gehad. Een kleine vier jaar uitgezonden geweest naar de Nederlandse Antillen. Eens te meer fijn als je jonge kinderen hebt, twee, de jongste is er geboren.

    Haags Montessori Lyceum (HML), 1958

    Gemengde gevoelens

    Het HML werd drijfzand, ik was totaal ongeschikt voor Montessori onderwijs, het duurde jaren en veel zittenblijven voor men er achter kwam. Omdat mijn twee broers Kees en Erwin en mijn zusje Olga het wel goed deden, kreeg ik alle kansen van de wereld. Ik keek liever naar de gymlessen van de MMS op het sportveld naast de klaslokalen of de sloop van de oude dierentuin. Aan de heer Busman bij de ingang kreeg ik een hekel toen hij regelmatig bij mijn binnenkomst dacht grappig te zij en mij “Willem wordt wakker” toezong. De werkweken naar Zeeland, Keulen en Canterbury waren onvergetelijk. Keulen omdat rector Boon ons bij de voorbereiding vermanend toesprak beslist ons paspoort niet te vergeten. Wat een plezier hadden we bij de grens dat hij als enige zijn paspoort niet bij zich had. De pauze’s in de Weissenbruchstraat, met patat bij Corona gaven veel afleiding. Ook bijzonder was dat oa hr Manesse en mw Geldof om de hoek in een huis van de school woonden. Heer Pen meen ik ook. Ik heb nog steeds contact met mijn vriend Evert Heybroek, naast wie ik in de eerste en tweede klas zat. Zeker in de eerste twee jaar ging ik graag naar school, fijn ook om keuzeuren te hebben. We hadden toegewijde leraren. Later naar Het Nederlandsch Lyceum, een soort redding voor me, daar mijn eindexamen gedaan.

    Haags Montessori Lyceum (HML), 1958