Ontdek PLUS

Willem Nieuwenhuijs

Kent 4 personen

SINGLE
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Willem Nieuwenhuijs en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Willem Nieuwenhuijs heeft 4 klassenfoto's en kent 4 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Volgens mij werd de school "De Oranje(kleuter)school genoemd.

  Volgens mij werd de school "De Oranje(kleuter)school genoemd. Zowel juffrouw Jorissen, ook schoolhoofd, (uit Rijssen) als juffrouw Blömers weet ik nog. De school stond in de Roskamstraat. Een gebouwtje dichtbij werd wel gebruikt door verenigingen en bijv. voor filmvoorstellingen voor kinderen van scholen in de buurt. Vooral de zandbakken bij de kleuterschool waren heerlijk en het "bootje roeien" met een autoband en een houten schep werd veel gedaan. Creativiteit - tekenen en plakken - werd ook erg gestimuleerd. En natuurlijk het rode bordje als teken dat er al een ander naar de wc was. Vele kinderen gingen dan ook naar de Prinses Beatrixschool.

  Kleuterschool de Roskam, 1957

  De heerlijke lessen Nederlands door de directeur Straatsma, de plotseling veel moeilijkere lessen Duits door dhr.

  De heerlijke lessen Nederlands door de directeur Straatsma, de plotseling veel moeilijkere lessen Duits door dhr. Van Oostrom. De heerlijke koffie van de concierge, dhr. Fokke, en het steeds weer op tijd klaar staan van de amanuensis bij natuurkunde en met video-apparatuur bij andere vakken. Ooit een keer het dichtnieten van een losgeraakte naad van een broek bij een klasgenoot. Het bestaan van de DESO - Docenten En Studenten Overlegorgaan - met invloed op het school"gebeuren".

  Chr. Kweekschool, 1969

  Lerarennamen: directeur H.

  Lerarennamen: directeur H.G. Kuiper, mevr. Groothengel - Engels (beruchte paraplubakken), dhr. Van Oostrom - Duits, dhr. T. Bulder - Nederlands. Deze school was een van de voorlopers als experiment van de MAMMOET-wet en kreeg zelf een "talenpracticum" met bankjes en geluidsapparatuur, verder werd er sport/gymnastiek gedaan in de sporthal achter de school en ook bij een school op het Acaciaplein.

  Christelijke Mavo / Mulo, 1965