Ontdek PLUS

Willem de Vlaming

Kent 29 personen

Getrouwd , 3 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Willem de Vlaming en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Willem de Vlaming heeft 6 klassenfoto's en kent 29 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Volgens mij zat ik in de opgegeven periode op deze school.

  Volgens mij zat ik in de opgegeven periode op deze school. Maar het kan een jaar eerder zijn want ik was een "vroege"leerling. Ik kwam wel de naam tegen van Bram Gorree. En op de foto die hij heeft geplaatst zag ik mezelf terug. Ik sta op de tweede rij - voorovergebogen, met bril, voor "de Beer." Op dezelfde rij maar dan de 3e van links is Hans Hanegraaf en Anton van Dijk zit helemaal links vooraan op de grond maar wie de rest zijn ? Weinig herinneringen aan deze school. Wel een keer een gevecht met Adrie de Boer, mijn eeuwige strijd met dhr........ zijn naam is mij ontschoten maar hij is later naar Zeist verhuist. Hij gaf o.a. Handelsrekenen. Verschrikkelijk persoon. Toen wij later naar Zeist verhuisden kwamen mijn broer en zus bij hem in de klas. Toen hij er achter kwam dat het mijn broer en zus waren hadden die 2 geen leven meer op school. Dat escaleerde dusdanig dat mijn vader toen op school bij hem verhaal is wezen halen en hem verteld heeft dat hij snel in moest binden. Wat ik ook nog weet is dat ze, toen hij naar Zeist verhuisde, een cadeau voor hem kochten. Minitrix treintjes. Ik heb geen cent gegeven. Zo'n hekel had ik aan deze man. Maar dat was dus wederzijds. Slechte pedagoog dus. Wat ik me ook herinner is de Beer. Straf? Ga jij even een kwartje in de parkerautomaat gooien, zorg dat de politie je niet ziet en loop dan gelijk door naar de bakker en haal eens 2 gevulde koeken. 1 voor mij en 1 voor jou. Die lust je toch wel ? De verhalen van meneer Listelle. De weddenschap van de leraar Frans met de klas om een koek dat het woord autumn nooit goed geschreven zou worden. En dat was het dan wel zo'n beetje.

  Dr. Kuyper Mavo, 1965

  Fusieschool.

  Fusieschool. Ik kwam van de Groen van Prinsterschool maar wilde perse met dhr. Nicolai mee. Een heel goede vriend van mijn vader. Kwam eerst bij dhr. Oprel in de klas en heb van hem een heleboel vaderlandse liederen geleerd. Het jaar daarop mocht ik eindelijk naar meneer Nicolai. Af en toe sigaretten kopen voor hem. Ik was een kei in Nederlands en zat naast Anton van Dijk die net zo goed was. Spreekwoorden en gezegden vlogen alle kanten op en wij wisten het antwoord wel. De schitterende vaderlandse geschiedenis verhalen door meneer Nicolai verteld. Het uurtje voorlezen van de tweelingbroers Lorenzo en Giacomo. Kortom zoals al eerder opgemerkt; meneer Nicolai, een absolute kanjer! Helaas veel te vroeg overleden. Ik denk dat dat in 1972 / 73 geweest is. Peter Sandifort vertelde me het als eerste. Op de dag dat het gebeurd was. Kapot was ik ervan en thuis ook. Nogmaals een kanjer van jewelste. Heb via deze site Roel Swaap ontmoet. Een oude schoolkameraad. Via hem stuur ik nog wel eens stukjes in voor Delft op zondag. Namen uit die tijd die ik mij nog goed herinner zijn Tom van Loenen (stadsuurwerkmaker), Leo Warnaar,(paardenmarkt) Christine Rothfusz, Liesbeth van Dalen (van de schoenwinkel en schijnt in Schotland te wonen)Hans Hanegraaf(van de elektrowinkel), Simone Wijgertse,(woonde 2 huizen bij mij vandaan) Koos van de Broek, Kees Versteeg.(laatste twee zaten bij mij op voetballen CSVD) Mijn emailadres is terug te vinden op de website van Delft op Zondag. Plaats waar ik tegenwoordig woon is Houten. Reunie? Je kunt me bereiken via nuldertig, zes drie zeven vier drie twee zeven en dat zijn dus niet mijn rapportcijfers uit die tijd.!

  Prins Willemschool, 1963

  Wie herkent deze kleuters op de foto ! Ik herinner me nog de bruiloft van juffrouw de Gelder en daar met de tram naar toe in Oegstgeest olv juffr.

  Wie herkent deze kleuters op de foto ! Ik herinner me nog de bruiloft van juffrouw de Gelder en daar met de tram naar toe in Oegstgeest olv juffr. van Noordende? Het instuderen van een liedje wat begon met een vrolijk klein matroosje klom boven in de mast. Iedereen was verkleed als matroosje. Je kunt me op de foto vinden als volgt; Vooraan tweede van rechts is "de witte" krullebol Niek vd Niet. Recht daarboven staat een meisje en recht daarboven sta ik; met de streepjes trui.

  de Zeester?, 1957