Ontdek PLUS

Wilfried Jellema

Kent 0 personen

Samenwonend , 3 kinderen
Woont in Drachten

    Bekijk het volledige profiel van Wilfried Jellema en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Wilfried Jellema heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    De LEAO school was voor mij een keerpunt in mijn leven.

    De LEAO school was voor mij een keerpunt in mijn leven. Ik kwam van de RSG waar ik het helaas niet kon bolwerken. Achteraf verklaarbaar op basis van de kennis die ik nu heb. Op 7 jarige leeftijd getroffen door hersenvliesontsteking. Op 18 jarige leeftijd werd pas de diagnose gesteld. De uitvalverschijselen in de vorm van spasmen (bekketrekkerij, ongecoordineerde beweigingen tijdens de lagere schoolperiode en de 1e jaren van de middelbare school) hebben een stempel gedrukt op het zelfvertrouwen. Dit in combinatie met hoogbegaafdheid, dat pas na mijn vijftigste werd vastgesteld, plaatst mijn jeugdjaren in perspectief. De LEAO zorgde voor geborgenheid en het startpunt voor het vergaren van vernieuwd zelfvertrouwen. Het leerde mij ook om in structuren te denken. Hier heb ik nog steeds profijt van. Met plezier denk ik terug aan de verhalen van Jan Pennewaard. Een goede band ik destijds met Gerard Frik. Met hem een aantal jaren gefietst via het clubje van Sporthuis Schepens.

    LEAO school, 1973

    Drie moeizame jaren beleefd op deze school.

    Drie moeizame jaren beleefd op deze school. Op een of andere manier miste ik de aansluiting. Oorzaak hiervan is inmiddels bekend. De impact van hersenvliesontsteking op 7 jarige leeftijd met functieverlies als gevolg had invloed op mijn zelfvertrouwen. Tevens was er op de lagere school nooit noodzaak geweest om te leren. Heterogene klas op de lagere school, waarbij het tempo bepaald werd door het gemiddelde zorgde niet voor een uitdaging. Achteraf had ik op de lagere school geprikkeld dienen te worden door extra leerstof, maar destijds was er maar 1 lesvorm en dat was de klassikale lesvorm. Inmiddels 2 hoogbegaafde kinderen rijker en de wetenschap waar het vandaan plaatst het een en ander in perspectief. Meindertsma heeft onwillekeurig een belangrijke rol gespeeld. Hij was degene die het onderzoekstraject naar de functie uitval van mijn hersenen, als gevolg van hersenvliesontsteking via het UMCG in werking heeft gezet. Ik heb jaren met gemengde gevoelens aan de periode op de RSG gedacht, maar de 3 jaar die ik daar heb doorgebracht heb ik een plek weten te geven. Ouder worden heeft zo zijn voordelen.

    Regionale Simon Vestdijk, 1970

    In de 1e klas kregen wij les van juf Sytsma uit Deinum.

    In de 1e klas kregen wij les van juf Sytsma uit Deinum. Niet bepaald mijn favoriete juf. In klas twee was dat volgens mij juf Dijkstra. Door hersenvliesontsteking heb ik de laatste 3 maanden van de 2e klas gemist. Daarna was het meester Visser wat de klok sloeg, omdat één van de kinderen van meester Fokkema en klas lager zat. In maart 1968 zijn wij vertrokken naar Midlum. Namen die bij mij spontaan naar voren komen zijn Gerrit, Hobbe, Aukje, Hennie, Wilhelmina, Marie en Doeke.

    Openbareschool, 1964