Ontdek PLUS

Wil Tollenaar ( Benning )

Kent 3 personen

SINGLE
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Wil Tollenaar ( Benning ) en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Wil Tollenaar ( Benning ) heeft 18 klassenfoto's en kent 3 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Op deze school heb ik alleen de 6e klas gedaan.

  Op deze school heb ik alleen de 6e klas gedaan. Ik herinner mij dit jaar als een fijn schooljaar, mede door toedoen van de onderwijzer, Dhr. van Wijngaarden of van der Wijngaard? Volgens mij was hij ook het hoofd van de school. Mijn broer Koos zat daar toen in de 4e klas. Veel namen herinner ik mij niet meer alleen de gebr. Peter en Jan Ramaker. In de pauze en na schooltijd werd er altijd op het schoolplein gevoetbald. De pastoor van de Herensingelkerk gaf daar godsdienstles. Voor de gymnastiekles gingen we altijd naar de Beatrixschool? in de Os en Paardelaan ? of was het de Lusthoflaan.( de ingang )

  Alphons Ariënsschool, 1960

  Ik deed de opleiding timmeren.

  Ik deed de opleiding timmeren. Mijn docenten waren o.a. Dhr. Storm A.V.O. en Dhr. Schilderman hij gaf vaktekenen,gereedschapsleer en materiaalleer.( heb nog foto's van de timmerwerkplaats ) Weet iemand de naam van de docent? De heer Storm woonde in Lichtenvoorde. In het klaslokaal van de heer Schilderman stond op een plankje aan de muur een radiootje ( radio Luxemburg!!!! ) Broeder Emanuel was de huisfotograaf en gaf ook muziekles. Er was ook een orkestje met de naam:'de Harvelini's' hierin speelde ik viool.Heb nog wat foto's.Zijn er nog mensen die ook in dit orkestje hebben gespeeld, of zich dit kunnen herinneren? Met Henk de Smet,hij woonde in de Puttingstraat 3 in St.Jansteen in Zeeland en Franklin(Frank) KLein uit Leiden, hij woonde in de Munnikenstraat, zat ik in een groep van oudere jongens.( groep 12 ? ) ( 1964/65 ) Kent iemand hen? De leiding van deze groep was in handen van een echtpaar,de naam weet ik niet meer. Zij woonden naast het internaat. 'Neerlandia Boys' was de voetbalklup van het internaat. .....Gerritsen?uit Tilburg? zat in mijn team.( Heb van dit team nog een foto ) Het speelveld lag aan de weg naar Lichtenvoorde. In mijn herinnering heb ik in groep 4 / 7 en 12 gezeten.De namen van de broeders weet ik niet meer.(1961/65) Weet iemand dit nog? In het nieuwe paviljoen met het rieten dak kregen we dansles,via de trap aan de zijkant van het gebouw naar binnen. Meisjes uit de buurt werden met een bus aangevoerd,meisje uit Terborg? Thea? Met een fiets van het internaat gingen we in het weekend weleens fietsen, onder begeleiding?

  Harreveld, 1961