Wander Jager

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Wander Jager en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Wander Jager heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik was min of meer per ongeluk geslaagd voor de havo, en de kunstacademie zat er voor mij niet in.

  Ik was min of meer per ongeluk geslaagd voor de havo, en de kunstacademie zat er voor mij niet in. Dan maar naar de PA. Ik heb hier enorm genoten van de vrijheid die ik had. Na het Drachtster Lyceum was de relaxte sfeer een verademing. Een goede voorbereiding op het later zelfstandig studeren in Groningen. Ik herinner me dat ik tijdens m'n mondeling examen pedagogiek (bij Jan Boter, prima vent)met een sigaretje zat te orakelen over de "psychopathologie van de moderne westerse samenleving" van Erich Fromm, en er nog een geweldig cijfer voor kreeg ook :-) Those were the days. Wiep Zijlstra stimuleerde me om gitaar te gaan spelen i.p.v. blokfluit. Daar ben ik nog elke dag blij om. De leukste herinnering is wel de koeienkop die ik samen met Henk Boshuyer en Kees Epema ophaalde uit het slachthuis om er "educatief materiaal" van te maken. Het was een warme zomer, en na het uitkoken in de grote soeppan van de concierge bleef die kop nog twee weken doorstinken in die pan. Uiteindelijk met een soeplepel de hersenen er uitscheppen, walgelijke bedorven rotzooi, maar het moest gebeuren want dezelfde pan moest met een werkweek van de havo top mee. Ik hoop dat jullie van het eten hebben genoten ;-)

  PABO, 1980

  Tja.

  Tja...Hannema....Ik kwam hem zo'n 15 jaar na m'n diplomering tegen bij een benzinepomp. Dacht, okay, ik zal de minste niet zijn en zeg "dag meneer Hannema". Hij kijkt op en zegt "Jager!". Voor het eerst voelde ik iets positiefs bij de man waarmee ik haast een persoonlijke vete had.Dus ik beleefd"Hoe gaat het met u meneer Hannema?" Waarop hij koud antwoordde "Vast beter dan met jou, Jager". Ik mompelde nog "Dacht het niet", maar het was een koude douche. Als verlegen en anti-autoritair vrijdenkertje heb ik wel een hele vreemde training gehad in dit kamp aan de torenstraat (ik spreek niet over de vele aardige leraren die er gelukkig ook waren). Ik heb er veel geleerd, waarvan de belangrijkste lessen niet uit de boekjes kwamen.

  Het Drachtster Lyceum, 1974

  Ik kwam vanaf school 5 en kwam bij meester Arentz in de klas.

  Ik kwam vanaf school 5 en kwam bij meester Arentz in de klas. Prima naar m'n zin, maar ik werd er wel bijna elke dag uitgestuurd. Daar zat ik niet mee, lekker een beetje ouwehoeren door het raam. De grootste angst was natuurlijk dat meester Nijboer langskwam. Dan kroop ik tussen de jassen in dehoop dat hij me niet zag. Een keer zag hij toch mijn benen onder de jassen vandaan komen, en moest ik nadere uitleg geven. Het mooiste compliment dat ik van meester Nijboer heb gehad was dat ik zo zuiver zong: nogal wiedeas, ik playbackte altijd :-). Ik heb al met al een fijne tijd op deze school gehad.

  Openbare School 1, 1970

  ?