Ontdek PLUS

Vera Zwaan

Kent 0 personen

NA
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Vera Zwaan en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Vera Zwaan heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Leuke tijd gehad.

    Leuke tijd gehad. Veel opgestrokken met Martine van Wijk, Lisette. Ik zou de klassefoto erbij moeten pakken om de mensen en namen nog te herinneren.

    Hogeschool Logopedie en Ako..., 1979

    Ik heb een beetje lang over deze school gedaan.

    Ik heb een beetje lang over deze school gedaan. Moest in de 3e klas van school omdat ik anders 2 jaar achter elkaar zou blijven zitten (in de 2e en 3e klas). Heb toen een jaar op Mavo Clara Feij gezeten en gauw weer teruggekomen naar Fons Vitae waar de laatste 2 jaren echt heel leuk waren. Vrienden als Rene Hoogland en Andre Kuipers (in de pauze met de Spitfire van Andre naar McDonalds)en Marc Seminck maakten dat het reuze gezellig was. Ook het meedoen aan het schoolcabaret was heerlijk. Goede herinneringen aan Henk van Gessel, Pieter Nieuwint, Jolanda v.d. Laan en Frans(je) van Deursen. Ook Alfons Kemper deed toen mee met het cabaret. Door deelname aan deze groep kwam je ook op een andere manier in contact met een aantal docenten die meededen zoals Frans van Temme. Grote liefde in de 2e klas was Huub Meijer op de klassenavond bij Emily Knigge thuis waar alleen maar Angie (Rolling Stones) en Me and Mrs. Jones gedraaid werden! De bulderende stem van dhr. van Gessel (rector) waar werkelijk iedereen bang voor was. Toen hij later praktisch naast ons kwam wonen en geregeld op zijn kinderen pasten vonden de klasgenoten dat onvoorstelbaar. Als we dan ook nog af en toe meereden naar en van school gaf ons dat best een byzondere plek bij onze klasgenoten. Leraren die ik me nog goed kan herinneren: Juf Barbe, Loes Nooy, Bart Laroo, Frans en Piet v.d. Vlugt, Juffr. v.d.Vlugt, Dhr. Bar, Jan Stekelenburg en Karel Deken, Juffr. Lesschot. De zusters Amalia en Clarentia, dhr. Teeuwis, Eric de Marez Oyens.

    Fons Vitae, 1971

    Begonnen op de Monicaschool die later gemengd werd met de Augustinusschool.

    Begonnen op de Monicaschool die later gemengd werd met de Augustinusschool. De eerste klas met juffr. van Duin. Klas 2 en 3 (we vonden het prachtig dat deze lieve juf met ons meeging naar het volgende jaar) juffr. Laagland. In de 4e klas bij juffrouw Lem die op het Begijnhof woonde en die je altijd een pepermuntje gaf als je buikpijn had. Toen kwam de 5e klas. Een grote verandering want toen werd de school gemengd en kwamen er allemaal jongens in de klas die tijdens het speelkwartier sprinkhanen vingen en die in je kastje deden. Als je dan de klep open deed om iets te pakken sprong zo'n beest eruit en dat was voor ons meiden gillen! Bovendien kwam ik toen in de klas bij zuster Emanuelle en die stond bekend als een harde. Ik zag er vreselijk tegenop om haar te krijgen na al die lieve juffen van de meisjesschool. Het bleek allemaal reuze mee te vallen. Mijn eerste "liefde"daar ontmoet (Vincent Keesmaat) en met een groepje van 4 meisjes (Hanny Guit, Marja Neuhaus en Monique v.d. Boezem) hadden we toen echt verkering (o.a. met Rob Bijl, Joop van Blokland, Nico Schrama) die duurde tot we van school afgingen naar de middelbare school. Goede herinneringen aan schoolreisjes waar we "trouwringen"kochten en aan het nadoen van reclames. O.a. "dag schat wat eten we vandaag?" Een Unox reclame. Zuster Emanuelle vroeg nog toen we naar de 6e klas gingen of ze een trouwkaart zou krijgen als ik met Vincent zou trouwen. In de 6e klas broeder Alexander die prachtig kon Calligraferen en ons dat ook leerde. Nog heel goed kan ik me de sexuele voorlichting van hem herinneren. We kregen een diasessie te zien en na afloop mochten we eventuele vragen opschrijven en in een sigarendoosje doen. Hij zou ze dan de les erna bespreken. Dat gebeurde vaak niet omdat hij erdoor zelf in verlegenheid gebracht werd.

    St Augustinusschool, 1965