Vera Verhagen

Kent 0 personen

MARRIED , 1 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Vera Verhagen en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 2

  Vera Verhagen heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 8

  Zie bij IVO Mavo 't heuveltje.

  Zie bij IVO Mavo 't heuveltje

  2004, Vera Verhagen

  Ik heb in 1975 maar een aantal maanden ingevallen in de 5e klas.

  Ik heb in 1975 maar een aantal maanden ingevallen in de 5e klas. Toch herinner ik me nog, ook dankzij de leuke reunie bij Anita Osinga heel wat namen uit deze bijzonder leuke klas. In die tijd ging ik ook veel om met Dieuke Rijpma en Marian Officier (De moeder van Robbert).

  2004, Vera Verhagen

  Dit was mijn eerste school.

  Dit was mijn eerste school. Hier kreeg ik subbiet aan leren een hekel. Vooral juffrouw Vermaas in de tweede klas was een verschrikking. Ze had mij eens horen huilen toen ze langs mijn huis fietste en moest de hele klas vertellen wat een huilebalk ik was. Verder herinner ik me dat ik onder het bidden het liefst aan Klara's lange blonde paardestaart trok. Ook weet ik nog toen er eens een dag was dat de wereld zou vergaan en iedereen toch wel een beetje bang was dat ze zei voor we de speelplaats opgingen: 'Wees lief, want ik zou geen rust meer hebben onder het hol van mijn voet als de dag des heren nabij was'. Ja een jaar later stierf ze aan kolendampvergiftiging en werd ze door de zwarte paardenkoets naar het kerkhof gebracht. Ook zaten er wat grotere jongens van Klepper op school. Die moesten mij als ik naar huis reed altijd van mijn fiets af trekken en soms in de sloot gooien. Ik zou ze best nog eens willen spreken en vragen waarom ze het zo op mij begrepen hadden. Mijn vriendinnetje Coby en haar broertje Dick zaten niet op deze afschuwelijk saaie school, waar je niet eens gym had omdat God dat niet netjes vond, maar zij zaten op de Openbare school. Die was volgens mij veel leuker. Maar iedereen schold die kinderen uit voor 'Openbare Puut' In de vierde klas verhuisde ik naar Haarlem en ik bleek vreselijk achter te zijn op mijn nieuwe school. De hele kerstvakantie moest ik staartdelingen en zinsontleden oefenen. Overigens lees ik twee namen die ik me nog herinner: Heleen Tanis en Albi Hoefman.

  2004, Vera Verhagen
  ?