Bekijk het volledige profiel van Ulf Büchner en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 3

Ulf Büchner heeft 3 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 4

Wat een wazige opleiding, die ...

Wat een wazige opleiding, die studie Economie. Bomvolle zalen, ongeinteresseerde hoogleraren. Na 4 jaar propaedeuse (via de 2 jaar bestuurskunde en economie als tweede studie-route), nog 4 jaar geprobeerd er wat van te maken. Nee, het is nooit een success geworden, zeker niet toen ik erbij ging werken. Leukste was nog dat eeuwige gereis naar Ahoy om weer eens een tentamen te proberen te halen. Met daarna meestal het gevoel dat er weer eentje bijkwam op het lijstje voor augustus. Maar daarna kon je tenminste wel weer feesten. Lid van SSR en het dispuut Triton, bij de laatste 2x bestuurslid.

2002, Ulf Büchner

BI deeltijd, leuke, maar romme...

BI deeltijd, leuke, maar rommelige opleiding. Er vonden op het moment dat ik studeerde allerlei wijzigingen plaats. Met 8 man begonnen waren er na 3 jaar nog 3 mensen over (Pierre, Hans en ik). Wel leuk die opmerkingen in de laatste fase "ja, we willen nu wel een keer van jullie af". Niet slagen was bijna onmogelijk geworden. Wel veel geleerd. Leuk was nog de introductieavond in 1998 toen iemand vroeg hoe de arbeidsmarktsituatie was voor BI'ers. Hoongelach in de zaal natuurlijk...

2002, Ulf Büchner

Romereis met de Carabinieri op...

Romereis met de Carabinieri op de kamer omdat Joost Raaijmakers een appel op de kop van een van hun had gegooid. Gelukkig had mevrouw Verbrugge (?, lerares grieks) alles in de hand, zoals altijd. Reis naar Londen met de eerste ervaringen met de Engelse "haute cuisine" bij het gastgezin. De verkeerde opvatting dat je bij een Chinees in Soho ook van die enorme porties krijgt...nee, een rijsttafel voor 3 was niet genoeg voor 5 personen, dus daarna alsnog naar de Mc Donalds. Ezelen in de Aula, discushappen en speervangen, de eeuwige strijd met de politie om opgevoerde brommers, toch proberen stinkbommen te maken bij scheikunde, Pistolen Paultje bij Natuurkunde. Als erg nette (ik was toen wel een beetje saai geloof ik) scholier het toch voor mekaar krijgen om met Biologie eruit gestuurd te worden. Ach, teveel om op te noemen. Beetje kakschool maar ik geloof dat ik er wel op paste :) Sommige van mijn toenmalige medescholieren zie ik nog steeds al wordt het minder: Joost(-Johan), Pauline, Marco, Rick. Vrienden vroeger waren er niet zoveel: Jan-Willem, Eddy, Job (ging later naar Arnhem).

2002, Ulf Büchner
?