Ontdek PLUS

Trinet Beens

Kent 0 personen

NA , 2 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Trinet Beens en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Trinet Beens heeft 8 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Ik kwam op deze school in de zesde klas, na aanvang van het schooljaar.

    Ik kwam op deze school in de zesde klas, na aanvang van het schooljaar. Op de gang hoorde ik iedereen mijn naam repeteren en toen durfde ik eigenlijk niet meer naar binnen. Het was kort maar leuk. Komend van een vooruitstrevende school was de Wegwijzer een sprong terug in de tijd: ik moest opeens schuin schrijven (is nooit wat geworden). Ook de edele kunst van het hoofdrekenen was mij onbekend. Verder bleek dat tekenles hier niet bestond uit het uiten van enige creativiteit maar alleen uit het zo nauwkeurig mogelijk natekenen van plaatjes van dieren en planten. Nuttige handwerken hield niet in dat je leuk met vilt mocht knutselen, nee: ik heb het hele schooljaar zitten zwoegen achter een oude handnaaimachine op een grote witte gymbroek, bestemd voor het jongens-(uiteraard) voetbalteam. Die jongens mochten overigens ondertussen figuurzagen en andere leuke dingen doen. Toch was het leuk, met meester Beerda en zijn eeuwige sigaar. Zelfs tijdens de gymles (uitsluitend trefbal) rookte hij rustig verder. In deze klas raakte ik bevriend met Christien van Andel. We hebben nog steeds contact. Verdere vrienden: Geke Zijlstra, Lex van 't Spijker, Roelf Holtrop, Bram Stoof, of ben ik nu al in de brugklas bezig ?

    Wegwijzer, 1970

    Op een paar maanden na mijn hele lagere schooltijd hier doorgebracht.

    Op een paar maanden na mijn hele lagere schooltijd hier doorgebracht. Ik kwam vanwege een verhuizing een paar maanden later op school in de eerste klas bij Juffrouw Stoelhorst en ook alweer vanwege een verhuizing verliet ik een paar maanden te vroeg de zesde klas bij meester Weijers. Daartussen in: herinneringen aan een voor die tijd moderne school: recht-op schrijven, later aparte leerkrachten voor gym (een hele leuke juf) en voor handwerken. Juf Stoelhorst in de eerste klassen, voor het eerst een kroontjespen en een inktlap kopen. Juf Osnabrugge en het haken van een poppebroekje met klef piepkatoen, Meester Stout die sloeg met de hardgekafte cijferlijst, Meester SixDijkstra in klas 5 in een noodlokaal, Meester Weijers waar we voor het eerst huiswerk kregen. Mijn boezemvriend was Benno, we beleefden fantasievolle avonturen na schooltijd, de rand van de stad was toen nog heel vlak bij, met weilanden en sloten. Ook bij Attie kwam ik vaak. Andere namen: Nienke, Bauke, Ria.

    Emmaschool, 1964

    De middelbare schooltijd is inmiddels een aaneenschakeling van leuke herinneringen geworden: heel in het begin, alleen een paar noodlokalen aan de rand van de hei; de speciale sfeer van een hele kleine school waar iedereen iedereen kent.

    De middelbare schooltijd is inmiddels een aaneenschakeling van leuke herinneringen geworden: heel in het begin, alleen een paar noodlokalen aan de rand van de hei; de speciale sfeer van een hele kleine school waar iedereen iedereen kent. De onvergetelijke meneer van Dijk die van elke franse les een cabaretvoorstelling maakte; meneer Bouw die ons vol passie niet alleen nederlands leerde maar er meteen een dosis drama bij deed; meneer Borst, een warrige baard en scheikunde, meneer de Bruin (op een reunie: "hallo trinet, hoe is het met christien?" ach ik haalde nooit meer dan een 3 voor wiskunde); meneer van Heeringen van economie die er maar niet in slaagde om zijn bakkebaarden even lang te krijgen; mevrouw de Gaay Fortman in lieslaarzen, minirok en laaggesneden blouse voor de klas; meneer Kovi die ons wekenlang rechtbankje liet spelen; meneer Vos die zo stevig geschiedenis gaf dat het later geen enkele moeite kostte om de colleges aan de universiteit mee te schrijven; meneer Mosterd, borsthaar uit het openstaande t-shirt; Peter Geraerts die ons met de hele klas aan een enorm olieverfschilderij liet werken; meneer van Lambalgen, de onnavolgbare verteller van geschiedenissen; de genadeloze meneer Mouthaan, engels (kon wel mooi zingen); meneer de Jager en het vergassen van vele bananenvliegjes; "Jesus Christ Superstar" Scholte; meneer Oldeman en zijn dagelijkse bierflesje gevuld met melk. De sportieve schooltoernooien, de bonte avonden, de Rome excursie, ons verblijf op Texel, de laatste schooldag. Genoeg stof voor een hele site. Samenvattend: het was een heerlijk tijd, niet te geloven dat het alweer 27 jaar geleden is !

    Christelijk College Groeven..., 1971