Tracy van Ham

Kent 0 personen

Burg. staat - , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Tracy van Ham en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

  Tracy van Ham heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 2

  De overgang van meisjesschool naar gemengd.

  De overgang van meisjesschool naar gemengd. Ik kwam in de derde klas bij juf Hoebe (??) En in de vierde bij meester Hermans, een oude zachtaardige lieve man (of was dat nu meester Timans?? Wie was nu degene met een zegelring waar menig onruststoker tijdens het speelkwartier een tik mee op het hoofd kreeg,...met dat muizekoppie met brilletje??) Ik heb maar 2 jaartjes meegemaakt op deze school. Maar wat mij is bijgebleven, is de ouderwetse sfeer, klaslokalen met hoge ramen, stenen trappen, in mijn beleving oude leraren. En natuurlijk meester van Bavel als hoofd van de school (en ook als vader van mijn schoolvriendinnetje destijds Susan van Bavel, veel mee gelachen als we op het muurtje boven elkaars gezicht hingen en dan elkaars mond ondersteboven zagen bewegen) Ook herinner ik mij Maarten en Paul en Gabriel Berkers. Maarten was nog een blauwe maandag mijn vriendje waarvan ik afscheid heb genomen op het schoolplein (omdat ik ging verhuizen naar de Hoge Akker) alsof ik Nederland zou verlaten (daarbij ook aanwezig Thelma van Dulken)Tsja, op die leeftijd leken afstanden mijlenver.

  2004, Tracy van Ham

  Een leuke tijd gehad op deze school.

  Een leuke tijd gehad op deze school. Ik ben in de 4e klas begonnen. Wat een hele gebeurtenis was,.....ik kwam toch van de meer "dorpse" hoek van Best (wilhelminadorp) en was verhuisd naar De Hoge Akker. Ik was gewend aan een oud schoolgebouw en kwam toen terecht op deze moderne school. Bij meneer Walraven!! Erg leuke man, met veel humor! Ze werkten met Loco en Profax en kregen dictee via een koptelefoon........nou dat was me toch modern!!! Ik moest er erg aan wennen dat ook de sfeer meer ontspannen was,......er werden al echt zoenspelletjes gedaan en veel hadden er verkering........!!! Mijn eerste verkering op deze school was dan ook met Bart Moser (of was het Mozer......oooooh dat weet ik niet meer...) Maar goed,..reuze spannend allemaal. Ik herinner me nog uit die periode,....Freek van Eyck, Bart Moser, Wim Bonewald, Yvonne en Ingrid Artz, Edith Geux. Klas 5 bij Gerard Govers een aardige man die er altijd wat slordig uit zag (vond ik) met zijn schoenpunten de lucht in gewezen (jubeltenen??) Ik weet niet zoveel meer van deze klas. Klas 6 Bij Wijnand Maas,....hele serieuze en prettige man. Hij las iedere vrijdag voor,....vond ik altijd erg prettig, heerlijk mee fantaseren in het verhaal! Ondertussen maakte ik de plakpotjes schoon met Marjon Ras (heerlijk van die dikke bollen plak draaien) of hield ik stiekum de hand van Wim Bonewald vast als zijn vriendinnetje (zal wel niet erg lang geduurd hebben,.....Wim had er nml. zovele...) dit alles onder de jaloerse blikken van Hein (achternaam kwijt, met rode haren) Dan was er nog Jan Hooimayer (een lange wat slungelige jongen) daar had ik altijd medelijden mee, hij werd altijd in de "zeik"genomen. Wat ik gemeen vond (maar ja,....nooit voor hem opgekomen,....sorry Jan) Met Edith Geux was ik even bevriend, en we hadden het weleens over de toneelschool,........maar ik was te verlegen. Veel mee gelachen.

  2004, Tracy van Ham
  ?