Ontdek PLUS

Tosca van den Broeke

Kent 0 personen

SINGLE
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Tosca van den Broeke en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Tosca van den Broeke heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Na mijn eerdere middelbare scholen in Vught en Ede waar ik het bijzonder naar mijn zin had, was het voor mij heel moeilijk mij aan te passen aan deze school en de leerlingen.

    Na mijn eerdere middelbare scholen in Vught en Ede waar ik het bijzonder naar mijn zin had, was het voor mij heel moeilijk mij aan te passen aan deze school en de leerlingen. Een strikt ouderwets regiem en een sfeer waarbij ik afgezien van een paar bevriende klasgenoten nooit echte vrienden heb gemaakt. Desondanks heb ik met Roel te Booy die ik kende ik via zijn moeder, later overigens met veel genoegen een reunie bezocht en fijn gepraat met klasgenoten. Het onderwijs dat wij genoten was echter van hoog niveau, zodat ik de overstap van Havo naar VWO bij Thomas a Kempis fluitend heb kunnen maken en daar met zeer goede cijfers mijn eindexamen heb gedaan. Al kort na aankomst werd mij duidelijk dat de gymleraar John Elenbaas mede vanwege zijn op George Best lijkende uiterlijk zeer populair was bij met name de vrouwelijke leerlingen. Helaas trok ik met name zijn aandacht vanwege mijn panische angst voor toestellen en gebrek aan aanleg voor andere sportieve activiteiten. Desondanks bewaar ik goede herinneringen aan hem, vanwege zijn inspanningen om mij toch mee te laten doen. Mocht hij dit bericht lezen, dan kan ik hem mededelen dat ik al sinds vele jaren de sportschool tweemaal per week bezoek,al zijn mijn gymnastische kwaliteiten nimmer toegenomen.

    R.K. Scholengemeenschap Pre..., 1968

    Omdat ik vanwege ziekte van mijn moeder tijdelijk bij mijn tante en oom in Rotterdam ging wonen, heb ik deze school bezocht.

    Omdat ik vanwege ziekte van mijn moeder tijdelijk bij mijn tante en oom in Rotterdam ging wonen, heb ik deze school bezocht. Als jong meisje uit het dorp Ede met vlechten in mijn haar ging hier voor mij een wereld open. Moderne meisjes zoals Hannie Lambinion die een postcape droeg en ook oudere meisjes die al afspraakjes maakten met jongens om bij het kanaal te gaan zwemmen. Ondanks mijn jeugdige leeftijd was ik via bekenden van mijn vader al in contact gekomen met Provo, en de krant die door de beweging werd uitgebracht en vond dat alles heel spannend en interessant. Het onderwijzend personeel was begaan met hun leerlingen, waarvan een deel nu geplaatst zou worden in het bijzonder onderwijs dan wel een rugzakje had gekregen. Jongens van 15 jaar die nog steeds het lager onderwijs bezochten bij gebrek aan beter. Wat dat betreft is er veel ten goede veranderd.

    essenburg school, 1965

    Het was een r.

    Het was een r.k. school met meester Van der Horst aan het hoofd. Een vriendelijke man die ik later nog ben tegengekomen in de zaak van mijn ouders. In de vierde klas hadden wij een oudere onderwijzer die kinderen nog met een lat op de vingers sloeg, zijn naam ben ik vergeten. Bij mij op school zat een jongen met de naam Jos, die als gevolg van polio een beugel om zijn been had. Hij was altijd opgewekt en kon ondanks zijn beugel een handstand tegen de muur maken, wat ik als stijve hark erg bewonderde. Hij werd door zijn vader die op de fiets kwam opgehaald van school. Helaas kan ik mij verder slechts de naam van Mirjam Pansier herinneren die een klas lager zat als ik. Met nog twee andere meisjes, zat ik achterin de klas, omdat wij qua postuur de langste leerlingen waren en vrij goed konden leren. De moeder van een van hen heeft nog les aan ons gegeven in een zogenaamde gecombineerde klas, waar de leerlingen uit een lagere klas die meer aandacht nodig hadden, samen onderwijs volgden met leerlingen uit een hogere klas die meer zelfstandig konden werken.

    Antoniusschool, 1961