Bekijk het volledige profiel van Ton Veldman en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

Ton Veldman heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 2

Verscheidene leraren zijn mij ...

Verscheidene leraren zijn mij om diverse redenen bijgebleven. Meneer de Vries omdat zijn natuurkundeproefjes altijd mislukten. Meneer Jansen, terugkomend van een vakantie in Spanje wist hij te melden dat die Spanjaarden maar lui waren. Dubbelklappend van het lachen vertelde hij dat zij 's middags het werk onderbraken voor een middagdutje. Ja ja Jansen, zij waren aan het werk en jy lag op het strand. Meneer Cosijnse, een aardige man, maar helaas met een enorm ordeprobleem, waar ik helaas ook misbruik van maakte. Meneer de Boer, een goed leraar omdat hij zowaar de meeste van ons wiskunde wist bij te brengen. Meneer Wijnands, een matig leraar met ook een orde probleem. Meneer Vennik, die jaren schade van Wijnands zo wist weg te werken dat de meeste van ons nog goed voorbereid naar het examen Frans gingen. Meneer Walda, die mij strafwerk wilde laten overmaken. Dat deed ik niet, ik had het gemaakt. Daarna negeerde hij mij tot na het examen. Meneer Bierling....... laat ik het maar zo omschrijven, onze afkeer was wederzijds. Meneer Verburg, bij hem was leren leuk. Met plezier ging ik naar zijn lessen. Maar het allerleukst waren de volleybal-wedstrijden in de middagpauze tegen een groep leraren.

2004, Ton Veldman

Het was een leuke school waar ...

Het was een leuke school waar ik graag heen ging. Bijgebleven zijn meneer Meesters "waar hersens zitten, kan geen haar groeien", meneer Schutte, van der Meent en Roozendaal. Die laatste had de smerige gewoonte om in zijn neus te peuteren, een balletje te draaien en tot slot dat door de klas te schieten. Gym was ook een verhaal apart. Les van meneer Schmidt(?), lastige kinderen werden bij het velletje in hun hals of aan hun oor even apart genomen.

2004, Ton Veldman
?