Bekijk het volledige profiel van ton stevens en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

ton stevens heeft 0 klassenfoto's en kent 9 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 5

Het beginjaar van deze school ...

Het beginjaar van deze school klopt niet. Dat moet zijn 1953. Van 1954 tot 1957 was ik verbonden aan deze school als broeder-onderwijzer. Ik heette toen broeder Bonifatius. Het gebouw waarin de school startte was de Deken van de Hagen-kleuterschool: 5 lokalen, waarin we met 6 klassen zaten. De andere klassen zaten elders. We waren toen nog maar één school die uit een meisjes- en een jongensafdeling bestond: 4 eerste klassen, 4 tweede klassen en 1 derde klas (j). (Ik heb 2 jaar de 2-e klas jongens gehad en 1 jaar de 3-e. Toen heb ik Helmond verlaten.) Het nieuwe schoolgebouw moest nog gebouwd worden. Aan de Itterestraat. Een 12-klassige halschool. Toen later ook voor de meisjesklassen een eigen gebouw verrezen was, is de splitsing een feit geworden. Vraag maar aan Mies Leenhouwers, een onderwijzeres van het eerste uur. Later toen het leerlingen-aantal te klein werd zijn ze weer samengegaan, nu onder de naam De Troebadoer. De meisjesschool is toen afgebroken.

2010, ton stevens

Van de ruim 13 jaar dat ik als...

Van de ruim 13 jaar dat ik als onderwijzer aan deze school verbonden was, heb ik dagelijks kinderen overgezet op de Orionweg, een nogal drukke rijbaan die de wijk waarin de school stond en de kinderen woonden, kruiste. De eerste twee schooljaren heb ik groep 8 gedaan, daarna jarenlang de groepen 4 en 5, zowel enkel als gecombineerd. Om tenslotte het laatste jaar afscheid te nemen na de combinatie groep 7/8. Dit laatste jaar veranderde de school van naam: we werden nu dependance van de Lidwinaschool uit de Timorstraat.Ik stopte ermee omdat ik vond dat mijn werk na 41 jaar klaar was. Nu maar jongeren op mijn plaats.

2009, ton stevens

************************** To...

************************** Ton Stevens heeft nog heel wat namen van klasgenoten uit deze jaren. Misschien dat sommigen hierop willen reageren. Aan zet voor een reünie ? Help maar mee. Ton

2007, ton stevens
?