Bekijk het volledige profiel van Ton Stassen en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 8

Ton Stassen heeft 8 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 5

Voordat we de klassen in mocht...

Voordat we de klassen in mochten moesten we eerst onze handen wassen. Dat gebeurde omstandig en we maakten van zeep in onze handen bellen. Juffrouw Dora in de 1e en zuster Goudencia in de 2e klas. Met gekleurde kaarten gaf ze aan welk tafeltje als eerste naar buiten mocht gaan. De speelplaats was groot, met fraaie zandbakken. Ook de hoge bomen herinner ik mij en dat ik van mijn ouders al snel alleen er naartoe mocht lopen; door de tunnel en over het 'gevaarlijke' fietspad (iets waar schande van gesproken werd door andere ouders/buren herinner ik me).

2004, Ton Stassen

Jan, Ernst en Cas als studiema...

Jan, Ernst en Cas als studiemaatjes, met wie ik ook na collegetijd optrok en die ik nog steeds met enige regelmaat zie. De pokerclub. De SVPR. STOK. Tijdens het kandidaats hadden we nog college in de stad op allerlei mooie plekken, plus de mogelijkheid om daarna de stad of een kroeg in te gaan. Het slopende project in het voorlaatste jaar van mijn studie. Fietstochten naar de Uithof. Heerlijke én inspirerende colleges van prof. Van der Meiden (PR). Het slopende projectjaar waar veel te veel mocht gebeuren zonder dat docenten ingrepen. Leuke studentassistentschappen die me door heel Nederland brachten naar PA's en basisscholen. Mooie klus om te doen. Veel treinen, interviewen en onderzoeken. Zalig.

2004, Ton Stassen

Zuster Marian als lerares voor...

Zuster Marian als lerares voor Nederlands. Met Jos Senden en Lei Simons de wereld 'verkennen'. De kelder met carnaval. De verliefdheden op meisjes uit de klas. Het hangen op de trappen. De humor van Frans Klaver, Jos Everaets en Cor de Hoon. De beatavonden in de tijd dat wijde pijpen 'in' waren. Barend Servet door de speakers van de school met 'Waar gaat dat heen?" en de ontzetting daarover van de leraar Engels die we toen hadden...

2004, Ton Stassen
?