Ton Privé

Kent 22 personen

MARRIED , 1 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Ton Privé en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 5

  Ton Privé heeft 5 klassenfoto's en kent 22 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 2

  De eerste dag op school was al memorabel.

  De eerste dag op school was al memorabel. Je werd geselekteerd op klas in de gymzaal. Als je al een oudere broer of zus op de school had (gehad) en die had al `naam` gemaakt, werd je al meteen apart gezet. Ook ik, want ik had een oudere broer op die school, hetgeen reden was om je al apart te zetten, oa met Dieter Woltman, ook hij had al familie op school gehad. Ik was geen lieverdje, ik denk dat ik meer op de gang heb gestaan dan in de klas gezeten. Een paar leraren(leraressen), die ik mij herinner zijn, Klarenberg (Duits), Platschorre (klein ventje), Brouwer(onaangenaam mens), Van der Stadt(worstelde met z´n kampverleden), Korrelboom(biologie), Van Lith(gympik,altijd basketballen), Bode (directeur, geschikte vent, ik kwam regelmatig in z´n kamer), Visser (Engels, altijd als straf 3 engelse lijsten maken, een straf die hij verdubbelde als er nog wat gebeurde tijdens de les, ik heb er heel wat gemaakt, enge man). mw Herweijer(oa Engels en geschiedenis, ze kwam uit Indonesie, ze was niet Indisch, maar daar was alles beter dan hier, vertelde veel over Mythologie, interessant. Ze kwam op een groen brommertje, een eitje, naar school), mw Smidt? (Nederlands, bij haar mochten de gebroeders Van Egmond, Dieter Woltman, Gerrit van der Roest en ik bij aanvang van de les de klas al uit, nog voordat we iets hadden gedaan. Ze wist zeker dat er toch iets ging plaatsvinden). Ik kan me niet alle namen van klasgenoten herinneren, komt ook denk ik omdat de klassen van les tot les van samenstelling konden veranderen. Naast de genoemde heren komt er weinig boven. Dansles bij Donders in de Perponcherstraat. Uiteindelijk van school gestuurd. De MULO in de avonduren afgemaakt, toch nog goed terecht gekomen.

  2003, Ton Privé

  Er was een maart (boven) en een september (beneden) school.

  Er was een maart (boven) en een september (beneden) school. Op de maartschool ging je dus in maart naar de volgende klas, of niet. Ik zat op de maartschool. Klas 1 t/m 3 bij juffrouw Van Venetie, die was niet uit liefde voor kinderen bij het onderwijs gegaan. Zij sloeg (ook mij) met de schoolbordliniaal, een lat van 1 meter lang. Let wel, de kindertjes waren 5,6,7, 8 jaar oud. Soms was er een vervanger Mw. Van Veen, haar man was ook onderwijzer op deze school, zij had de kinderziel wat beter begrepen. Een lief mens. Klas 4 t/m 6 meneer Windhouwer, een aardige Indischman. Namen, welke ik mij herinner, als ik naar een foto van, denk ik, de 1e klas kijk, zijn: Loek Nieman,naar Amerika geemigreerd, Paul de Koning, Hans Heyer, Joke Hardebol, Wouter Stappershoef, Bart Karreman, Sonja van Veen, Roelof Brus, Jaap Luijken, Loek Smitskam, Cor Bijleveld, Suze Boelhouwer, Ingrid de Wilde, Hans Koens, Monica ?, Nia Kooiman, Anneke Solms, Giovanni Martina, Jan de Leef, Winneke Winterwerp, Chris vd Hengel, Wim Klein Hesselink, Marietta vd Bosch, Tineke Kaiser en dan ben ik een stuk of zes namen vergeten. Ik hoop dat ik alle namen een beetje goed gespeld heb.

  2003, Ton Privé
  ?