Ontdek PLUS

Ton Kranendonk

Kent 0 personen

NA
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Ton Kranendonk en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Ton Kranendonk heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Op de lagere school wist ik het al: ik wilde de elektrotechniek in.

    Op de lagere school wist ik het al: ik wilde de elektrotechniek in. Had al vroeg een passie voor alles wat te maken had met elektriciteit, radio's, etc. Dus de keuze was snel gemaakt: de technische school. Helaas werd in het eerste schooljaar al duidelijk dat ik voor een deel kleurenblind was. Ik moest dus een andere richting uit. Dat bleek dus erg lastig. Het werd uiteindelijk metaalbewerking. Een dramatisch slechte keuze voor mij omdat ik er totaal geen belangstelling voor had. Toch met mooie cijfers m'n diploma behaald. Was samen met mijn neef Len de beste van de school, wat nog een hele verrassing voor mij was. Later ben ik de administratieve kant op gegaan. Vooral met talen had ik veel meer affiniteit. Kan me niet meer veel namen herinneren van medeleerlingen. Dik van Hensbergen, Hans Lammers, Roelof Kuijpers zijn me bijgebleven. Hoe zou het met hen zijn? De Vaan was op zich een prima school. Kan me nog een muziekleraar herinneren: de heer Visser. Wow, wat kon die man prachtig improviseren en de lessen met de stripboekjes waarop je het verhaal achter bepaalde muziekstukken kon volgen zijn me goed bijgebleven. Tja.... wat vliegt de tijd.

    Christelijke Technische sch..., 1963

    In de tweede klas hadden we een wat oudere juffrouw (ik geloof dat ze Van de Berg heette); een zenuwachtige, zure dame, bij wie we bijvoorbeeld het woord "koning" niet mochten zingen omdat dat zo schel in haar oren klonk; dat moest daarom "konung" zijn.

    In de tweede klas hadden we een wat oudere juffrouw (ik geloof dat ze Van de Berg heette); een zenuwachtige, zure dame, bij wie we bijvoorbeeld het woord "koning" niet mochten zingen omdat dat zo schel in haar oren klonk; dat moest daarom "konung" zijn. Jan Hans Koolen, die achter mij zat, blies in diezelfde tweede klas een keer in zijn inktpotje en kreeg daardoor inkt in zijn gezicht. Het arme ventje werd door de juffrouw letterlijk bij z'n kraag gepakt, door de klas en gang gesleurd om voor de bovenmeester Hoekstra te verschijnen. Meester Witkamp in de derde klas kon absoluut geen orde houden en wist de klas alleen tot bedaren te brengen als hij ging voorlezen, wat hij prachtig kon. Dus er werd meer voorgelezen dan les gegeven; het was dan ook elke dag feest in die klas. Verder had hij een harmonium voorin de klas staan met slechts één werkende trapper. Dat voldeed prima omdat hij ook maar één goed been had. Meester Dozeman was wel aardig; hij wiegde altijd heen en weer tijdens het zingen; waarschijnlijk om maat te houden. Juffrouw Intema is een verhaal apart: haar heb ik als een ramp ervaren. Ik behoorde bepaald niet tot haar favorieten en dat liet ze me dagelijks merken door aanmoedigende teksten in m'n schrift te plaatsen, zoals: "suffie" "dom ventje", etc. Ze riep werkelijk al het negatieve in me op.... Het werd pas leuk in de zesde klas bij meester Boer, die de schone taak had de opgelopen achterstanden bij mij en andere leerlingen te helpen inhalen. Een geweldige onderwijzer vond ik hem, die met een grapje en leuke verhalen veel bereikte bij de leerlingen. Zo zij hij altijd met gespeelde ernst dat hij slechts zeven tientjes per week verdiende.

    Dr. De Visserschool, 1956

    Ik zat op deze bedrijfsschool tussen 1966 en 1968.

    Ik zat op deze bedrijfsschool tussen 1966 en 1968. Een leuke tijd wat vooral kwam door de goede onderlinge sfeer. Er is dan ook heel wat afgelachen. Enkele namen van medeleerlingen komen bij me boven: Thijs van Splunder, Aad Rebers (Blondje), Albert de Koning, Jan van der Voort: hoe zou het ze vergaan zijn. Ik ben niet in het vak gebleven en uiteindelijk de administratieve kant opgegaan.

    Bedrijfsschool Niehuis en v..., 1966