Bekijk het volledige profiel van Ton Kiburg en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

Ton Kiburg heeft 0 klassenfoto's en kent 6 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 4

Avondschool op de Bergweg Dru...

Avondschool op de Bergweg Drukke tijd geweest. Vier jaar lang op maandag en donderdag na het werk naar Almere, eten, douchen en snel naar Hilversum. Dhr. Leeflang die vol overgave de rekenlessen deed en daarbij onder het krijt zat. Wat was dat een geschikte kerel. Pa Rens met zijn wisselstroomtheorie, waarbij het hele bord vol stond met een imagionaire formule mbt faseverschuiving en waar steevast 1 uitkwam. Zoon Rens met algebra. Daarna na enkele uren weer helemaal gaar naar huis. Namen die ik mij kan herineren uit die tijd. Hans van Riet, Jacques (Sjaak).

2003, Ton Kiburg

Op deze school heel veel gelac...

Op deze school heel veel gelachen. Peter Kuiper Z2Z heb ik nog naast gestaan. Samen hadden wij een sneldistribueersysteem, wat er op neer kwam dat de zethaak als glijbaan werd gebruikt om de losse letters in de kier tussen twee bokken te laten verdwijnen. De kier werd in de loop van het schooljaar steeds ruimer. Andere namen waarbij ik niet in de klas heb gezeten maar wel mee heb gewerkt (nou ja) Anne Wouters, Broere, v. Raaphorst, terwijl ik Cornelis J. v.d. Waal er van verdenk dat hij bij de betreffende drukkerij nog eens bedrijfsleider is geweest. Philip Anink kan ik mij uit de brugklas herinneren, samen met Wil Linke. V. Bolderik van de lagere school en uit de straat waarin wij woonden. Joop Riem kan ik mij niet herinneren maar het verhaal van Haalboom wel. Als Joop net als ik heeft meegemaakt dat Haalboom de hele tijd over Feyenoord aan het zingen was en een lol had en door de bus zwalkte tot deze moest remmen en hij met een dreun tegen het dashboard aan donderde. Dan hebben wij in de zelfde bus gezeten destijds. Waarbij nog moet worden gezegd dat het in de buurt van de Keizerlei een stuk interssanter en leuker was dan in het Plantijnmuseum. Enkele namen die ik mij herrinner: Gerard van Cittert, jarenlang een goede vriend gebleven, maar toch uit het oog verloren, van Os, Op ter Heyde, Kallenbach, Verhagen, Thiemes.

2003, Ton Kiburg

Van Brakel Klas 5, bijgebouw B...

Van Brakel Klas 5, bijgebouw Baden Powellweg. Mettes klas 6, bijgebouw Meer en Vaart naast Zeevaartschool. Na verhuizing naar Osdorp ben ik op deze school terecht gekomen. Wat een verschil met de Cornelisschool. Onderwijzers in een normaal pak, zonder losse handen! Na mijn ervaringen met Bonifatius heb ik op deze school een zeer leuke tijd gehad. Enkele namen welke ik mij herinner: Lodewijk Doek; met hem heb ik nog jaren opgetrokken, Alfons Borgers,die hier ook is aangemeld, Schrama, Boon, Breure,Kraaienbrink, Vitalis. Van de meisjes: Annemarie de Roos, Nettie van Dijk, Els Vos, Els Brouwer, Loes?, Saskia? Doortje?

2003, Ton Kiburg
?