Ton Gebben

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Ton Gebben en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 2

  Ton Gebben heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 4

  De eerste onderofficiersklas v...

  De eerste onderofficiersklas van mariniers verbindingsdienst in Den Helder. In tegenstelling tot onze klasgenoten uit de reguliere onderofficiersopleiding mochten wij nog ruim een half jaar als eerste klas blijven rondlopen tot we dit achter de rug hadden. We waren met 5 man: Willem Verhoeven, Teunis Ippel, Walther van Alphen en Frank Koek. Verder was het maar een 'fabriek' zonder veel sfeer.

  2003, Ton Gebben

  Klas MV130 (mariniers verbindi...

  Klas MV130 (mariniers verbindingsdienst). De school had toch iets aparts, zeker tegenover de Opschool, waar ik in 1982 de onderofficiersopleiding heb gedaan. Een eigen leslokaal, dat donderdagavond altijd geschoonschipt moest worden. Wij hadden de meest blinkende vloer van wellicht de hele krijgsmacht. Verder de onuitwisbare indruk van De Buffel, wellicht het bekendste manschappenverblijf van de hele marine.

  2003, Ton Gebben

  Was in die tijd nog een jongen...

  Was in die tijd nog een jongensschool. De prominente kastanjebomen op het schoolplein en het aanvankelijke gehannes met de soms bevrijdende bel, waarvan de klepel net niet dat wilde doen wat jij ervan verwachtte. Veel van de klasgenoten van toen kom ik nog regelmatig tegen, maar een aantal ben ik ook uit het oog verloren. En de plannen voor de vijfjaarlijkse reunie sterven in dezelfde schoonheid als alle andere goede voornemens die veel tijd en energie vragen.

  2002, Ton Gebben
  ?