Bekijk het volledige profiel van ton boon en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

ton boon heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

Ik zat twee jaar bij Juffrouw ...

Ik zat twee jaar bij Juffrouw Jansen in de klas. een maal per jaar mocht je bij haar thuis komen lunchen. Je kreeg dan een gebakken ei.

2009, ton boon

In de eerste klas hadden we el...

In de eerste klas hadden we elf docenten, eerst Juffrouw De jager, die halverwege het jaar verdween; daarna de gebruikelijke invallen, zoals Mw Bierens en Mw Vos ('apart en niet duur'; de reclameslogan van het nieuw geopende modehuis Vos aan de Viestraat), Beiden hadden kinderen op school: Katinka en Martin Bierens en Wim, Tineke, Elsbeth en Greetje Vos. Nog veel andere tijdelijek docenten, zelfs een middag meneer Van Overbeeke, de inspecteur. Ten slotte mevrouw Ossendraaier. 2e klas heel even mw Slort (later Vink)(?), daarna Juffrouw Van der Lee. in de derde natuurlijk juffrouw Muiderman. Later ook Frans van haar. Pierre a un fusil. Marie a une poupee. Marie est la seur de Piere. Pierre est le frere de Marie. In de vierde klas meneer De Zwart, die, zei hij, gestuurd was door de Verenigde Naties om ons te ontwikkelen. Hij beloofde te tracteren als de hele klas geen fouten maakte in Onmiddellijk bij het dictee. Hij heeft nooit hoeven tracteren. In de vijfde meneer Leidsman. Hij hield van zingen. eindelijk haalde hij zijn MO geschiedenis. En in de zesde natuurlijk juffrouw Buis. Ik ben nog steeds dankbaar dat ik goed jaartallen heb geleerd.

2009, ton boon

Wiskunde van Lutgard (wat er n...

Wiskunde van Lutgard (wat er niet inzit kun je er niet uithalen; ze wist binnen een half uur alle namen bij de gezichten). Heen en weer fietsen naar het Oude Gebouw, dat onder leidng stond van Berend (nog niet Theunissen, die kwam wat later) als er herrie was bij Eline (D2) dan ging Eric Martens de orde herstellen. Nog gewoon op zaterdag 4 uur les. En die heerlijke tuingebouwen van Frans Pot: Gerard Hooykaas en Theo die Schaak speelden door zetten naar elkaar door te geven via werkers die krijtjes en testblaadjes moesten halen en terugbrengen... Duits van Anita (ze is pas overleden) die vree met mijn buurman. En de onvergetelijke, onovertroffen Theo Gieling (Prutshoop, sloeberdewatsky). Coen Stibbe, Hester, Inge, die in een luik van het podium viel, 3 meter naar beneden. Concierge Harrie, die perfect kon belichten. Roelof Horreus de Haas, met zijn caravan in de biologische tuin. Dirk van Polanen, die twee jaar een blokuur heeft geprobeerd mij te leren harken; ach ik kan nog wel even doorgaan... Mijn mentoren waren: Flory van Leeuwen, Bram van der Lek en Ton Gottenbos. Ik weet nog de opening van het nieuwe gebouw (dat nu niet meer bestaat) in 1968. De 'beursberichten', die Koos Swart zaterdags voorlas in het VARAprogramma 'de Rooie Haan', stonden dinsdag la bij ons op het prikbord: Rode Libanon, Zwarte Libanon, etc. Cabaret 'Werk in Uitvoering' met Mirjam Koen, Paul van Schaik en Eric Beekes. Iphigineia, Leonce en Lena, Wegens sterfgeval gesloten.

2005, ton boon
?