Ontdek PLUS

Tom Jansen

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Tom Jansen en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Tom Jansen heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Geweldige tijd.

    Geweldige tijd. De nog "kale" Burg. Oudlaan, de Vondelweg met Laurentius, mijn eerste stek aan het Ungerplein met een hospita met Schiedams accent, en naast de elf jaren Bedrijfseconomie (succesvol afgerond, vanzelfsprekend) een zevental jaren tussen de meisjes van Instituut Schoevers in Den Haag, als docent boekhouden en management. Een ervaring die de opmaat werd tot mijn latere werk als consultant en management trainer. Ondertussen achter het klavier in het oude Locus Publicus en vele, ja heel vele contacten met veel goede mensen opdoen. Van collegezaal tot kroeg tot kot. En terug.

    Erasmus Universiteit Rotterdam, 1978

    Thee met rum in "De Duynsberg" bij juffrouw Lauret, als we de geschiedenislessen kwamen voorbereiden voor in de klassen 5 en 6 VWO.

    Thee met rum in "De Duynsberg" bij juffrouw Lauret, als we de geschiedenislessen kwamen voorbereiden voor in de klassen 5 en 6 VWO. Of de stevige handdruk met de vriendelijk-vorsende ogen van de heer Rijckmans bij het begin van het schooljaar bij economie. En wat te denken van de gedichten die de heer Steenbergen met de nodige dictie en grote ogen voordroeg in de klas? Mooie tijden, inclusief een wereldreis naar (toen nog) de DDR en het "vrouwenoverschot" waarin ik belandde toen ik in 1976 aankwam, immers het Theresia was nog maar net een paar jaar daarvoor gemengd geworden.

    Theresia SGM, 1976

    Frans van juffrouw Koevoets door al die jaren heen, aan de Brouwenaarstraat.

    Frans van juffrouw Koevoets door al die jaren heen, aan de Brouwenaarstraat. Of gym van de heer Braker. In de tweede, wiskunde van "eerstejaars" Bijdevaate, hem hebben we het om de drommel niet gemakkelijk gemaakt (...). En wat te zeggen van ingenieur Hupkes, bij scheikunde? Tijdens een schriftelijke overhoring samen met hem door een folder met piano's kijken, omdat hij voor een dochter een nieuw exemplaar had aangeschaft, en dan achteraf het gemaakte werk terugkrijgen met een "1" voor de moeite ... Natuurlijk lazen we Ward Ruyslinck bij meneer De Bruyne, Wierook en tranen, en trokken we voor zijn vak Nederlands in de vierde klas naar Damme en Brugge, en naar het verre Amsterdam. En de heer Lodder moest je bij biologie niet vragen hoe het nou zat met de menselijke sexualiteit, want dan kreeg hij een kleur op de wangen. We hadden in die jaren de beste schoolkrant van het land en keken uit naar de Grote Avond in het Scheldekwartier. En al in de eerste klas mocht je van de heer Naerebout met je tekenblok Vlissingen in, om de stad te tekenen en steevast voor iedere tekening een "10" te krijgen. Vier goede jaren aan de Vlissingse Brouwenaarstraat bij het stadhuis, waar vanwege een verhuizing van ons gezin naar Noord-Brabant voor mij in 1976 een eind aan kwam.

    Scheldemond, 1972