Ontdek PLUS

tom engel

Kent 0 personen

LIVING_TOGETHER
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van tom engel en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    tom engel heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    een spannende tijd, niet altijd leuk.

    een spannende tijd, niet altijd leuk. ik moest naar de hbs, dus extra vroeg franse les. klieren op de achterste bank bij Fijnheer (?) in de vierde. Damtoernooien. Maandapel. Ik vond het zingen in de hal van de school bij Prinsens vioolspel vreselijk. Ben bijna van school gestuurd, omdat ik langere periodes niet te handhaven scheen (eigenwijs). Frits Zick? Knikkeren, het pad langs de school naar de fietsenstalling.

    Comenius, 1958

    Ik kan me nog maar aan heel weinig herinneren.

    Ik kan me nog maar aan heel weinig herinneren. Zelfs de jaartallen zijn onzeker. HBS-B, de wiskundeleraar (Peters?), de schoolkrant, het ontmoetingscentrum in het Lyceum tegenover de hbs, mijn opa was boekhoudleraar tot? Namen ven klasgenoten weet ik niet meer, uit andere jaargangen: Keuchenius, Paula van der V., Karin H. P.... Een economieleraar die griezelverhalen vertelde, een leraar Nederlands die tevergeefs probeerde tekstverklaring populair te maken, een leraar Frans die er na een paar maanden mee ophield (ik herinner me dat iemand riep - René Greinier? - "De Koningin!" en dat we allemaal spontaan opstonden; de leraar trapte erin). Direkteur Spronk? Natuurlijk ben ik vergeten te vermelden dat mijn opa op deze school lesgaf (vooral HBS-A) en dat ik in de derde klas ook les van hem kreeg. Dat was geen genoegen. De heer Engel stond erom bekend dat hij de les graag afsloot met een mop. De meesten kenden die al, of vonden hem evengoed flauw; al gauw ontstond de gewoonte in de klas dat er werd opgelet of ik lachte, en dan net zo overdreven als de rest (wat me 's zondags, bij het familiebezoek weer op andere ergernis kon komen te staan; gelukkig had mijn opa niet zo goed in de gaten wat er werkelijk in de klas gebeurde).

    Rijks HBS en MMS, 1964