Tom deJong

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Tom deJong en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 3

  Tom deJong heeft 3 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 4

  Nijmeyer is vanzelfsprekend de allereerst die naar boven komt.

  Nijmeyer is vanzelfsprekend de allereerst die naar boven komt. Een bijna dictatoriaal schrikbewind voerde hij op de school en stond met de stopwatch klaar om te kunnen checken, wie te laat zijn voet op het schoolplein zou zetten. Ook de vaste rondjes die we liepen in de pauze werden goed bijgehouden, omdat de ronde langs de kerk werd aangegrepen, om de bakkerskar te plunderen. Dus werd de ronde veranderd via de Mereveldlaan over de Meerndijk, waar ook een bakkerszaak zat. Ik woonde op de Mereveldlaan en ondanks dat ik vlakbij school woonde, moest ik het vaak op een hollen zetten. Onze klas was wel één van de beruchtste. Er werden soms kistjes met overrijp of rot fruit mee naar school genomen door een paar jongens, die in Vleuten woonden en deze belandden dan ook regelmatig tegen het bord in de Engelse les of elders. De Franse leraar, ik ben zijn naam nu even kwijt kon, als het hem echt teveel werd, enorm gaan schelden en dan wel loeihard in het Frans, waardoor er bij sommige meisjes duidelijkde slappe lach ontstond, waardoor hij helemaal uit zijn plaat ging. En wat te denken van onze klassikale straf, waardoor we op zaterdag allemaal moesten terugkomen. En zoals afgesproken veschenen alle jongens in korte broek met een autootje aan een touwtje wat over de speelplaats werd getrokken en alle meisjes met vlechten en een rokje en een speelgoed kinderwagen. Een vast en zeker dolkomisch gezicht van buitenaf, wat Nijmeyer beslsit niet kon waarderen, integendeel. Maar lol, erg veel lol, hadden wij als klas in iedergeval wel, al was het alleen al het voorafgesproken plan om dit te gaan doen. En iedereen deed mee!!!

  2004, Tom deJong

  niet echt favoriete herinneringen, NEE.

  niet echt favoriete herinneringen, NEE. Wat ik me nog als de dag van gisteren blijk te herinneren nu, was de wiskunde leraar, waar ik helemaal niet mee op kon schieten. Ik was bang voor hem en hij was in mijn ogen een erg star, strak en sjacherijnig. Wat was zijn naam ook al weer. Privé zagen mijn vader en hij elkaar wel en vlgs mij had dit te doen met kaarten of sporten. Ik kan dit niet meer navragen, aangezien mijn vader 15 jaar geleden is overleden. verder weet ik me nu te weinig te herinneren.

  2004, Tom deJong

  Ik heb maar ruim 1 jaar op deze school gezeten.

  Ik heb maar ruim 1 jaar op deze school gezeten. Wij waren verhuisd vanuit Arnhem, de dag voordat Beatrix en Claus gingen trouwen en op de verhuisdozen bekeken we toen de hele huwelijksplechtigheid op TV. Van deze schoolperiode staat me niet echt veel meer bij, hoewel ik toch wel op de pagina diverse bekende namen zie staan van klasgenoten. Vanwege de verhuizing heb ik nogmaals de 6e klas gedaan en ben daarna op de Mulo/Mavo op de Touwlaan, de school ernaast terechtgekomen

  2004, Tom deJong
  ?