Toine Piscaer

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Toine Piscaer en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis

  Toine Piscaer heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Twee jaar op deze kleuterschool die naast een textielfabriek lag.

  Twee jaar op deze kleuterschool die naast een textielfabriek lag. Later is deze fabriek verbouwd tot winkel (en nog later afgebrand) Beide jaren bij zuster Thea, die afwisselend heel lief maar ook heel streng kon zijn. Ik kan me nog levendig herinneren hoe ik nadat ik in de klas in mijn broek geplast had, de hele ochtend in het midden van de kring gezeten heb, met een krant op mijn stoel. Als je naar de wc ging mocht de deur niet op slot, maar moest je een ring aan de klink hangen. Verder was het vechten om in de poppenhoek te mogen spelen en buiten met de skelters te mogen rijden. Enkele klasgenootjes: Arno Samijn, Bernadette Sarneel, Rard Widdershoven...

  Marie Jose, 1967

  Brugklas (B7) in Grenulaan.

  Brugklas (B7) in Grenulaan. 2 en 3 Atheneum (2A2 , 3A2) aan de Industrieweg. Blijven zitten in 3 Atheneum. Daarna (na de dood van mijn moeder) verhuisd naar Hulst. Leuke tijd op deze school. Favoriete leraren: P. Kraak (nederlands en engels), die mij geinspireerd heeft om leraar te worden; B. de Meester (frans en klasseleraar); H. Wierenga (aardrijkskunde), M. de Visser (geschiedenis) en Mevr. Veling (spaans) Een van mijn oude klasgenoten geeft er nu zelf les (Peter Boone). Leuke herinneringen zijn: Heimbach, waar ik in de klassieke grap "Je krijgt 25 mark als je twee eieren op je kop kapot laat slaan" ben getrapt. Er was natuurlijk maar één ei. Verder, de opkomst van de punk, waar ik nogal overdreven in mee ging. De oprichting (door mijzelf) van de ELAP (extreem links anarchistische partij) met drie leden. Dromen van het beginnen van een eigen band (Ruby P.). Uiteindelijk zelfs een aantal keren gerepeteerd met Jan Spier als zanger (woonde in Sas van Gent en is in 1980 bij een verkeersongeluk tijdens militaire dienst om het leven gekomen), Jan Puylaert (slaggitaar), Job Visser (sologitaar, zat op het PH) en mijzelf (geklungel op de bas) De klasgenoten waar ik veel mee optrok waren: Rard Widdershoven en Bernadette Sarneel (beiden al sinds de kleuterschool), Timo de Rijk, Jos de Vos, Koen Pirar, Marc (Duffe Co)Notschaele. Ook de school waar ik zat toen ik voor de eerste keer echt verliefd was. De meeste mensen ben ik uit het oog verloren. Alleen van Rard weet ik nog waar hij zit. Ik ben toch wel erg benieuwd wat er van iedereen is geworden..

  Zeldenrust College, 1975

  Slechts een deel van de eerste klas op deze school gezeten vanwege langdurige ziekte van mijn moeder, waardoor ik bij familie aan de Bremlaan woonde.

  Slechts een deel van de eerste klas op deze school gezeten vanwege langdurige ziekte van mijn moeder, waardoor ik bij familie aan de Bremlaan woonde. Deze periode is één grote blinde vlek voor me. Wat ik me kan herinneren is dat ik de enige was in de klas die geen eerste communie deed (In Sas van Gent waar ik vandaan kwam gebeurde dit pas in de tweede) en twee jongens waar ik vaak mee speelde. Erik en Heinz.

  Het Gegraaf, 1970

  ?