Ga naar de inhoud

7 redenen waarom Zeg ‘ns Aaa een fantastische serie was!

Update:
Zeg 'ns aaa

We brengen je graag terug naar de jaren ’80. Zeg ‘ns Aaa is één van de populairste Nederlandse series en met maar liefst 212 afleveringen ook één van de langstlopende. De allereerste aflevering van de serie werd in 1981 uitgezonden door de VARA. Helaas was de remake op RTL in 2009 niet zo’n succes.
Keek jij vroeger ook graag naar Mien Dobbelsteen en Lydia van der Ploeg? Dan komen onderstaande punten je vast en zeker bekend voor!

1. “Zeg ‘ns AAA, zeg ‘ns AAA…”. Ken jij het introliedje nog? Bekijk hem hieronder! Tip: wel je geluid aanzetten en natuurlijk heel hard meezingen!

Zo, herinner je het je weer? Die goeie ouwe tijd!


2.
De telefoon gaat, een deur gaat open… “Met de assistente van dokter van der Ploeeeeeeg”. De vaste uitspraak van huishoudster Mien Dobbelsteen (Carry Tefsen) werd legendarisch.

Zeg 'ns Aaa

 

3. De familieperikelen tussen moeder Lydie en kinderen Nancy en Gert Jan waren zo herkenbaar.

Zeg 'ns Aaa

 

4. Mien Dobbelsteen kon maar niet wennen aan de moderne tijd en een vrouw als dokter.
Wat is nou weer een ‘BOM baby’? Weet jij het nog?

Zeg 'ns Aaa

 

5. De serie heeft in 1984 zelfs een Televizier-ring gewonnen voor het beste Nederlandse programma. Wat missen we dit soort fijne nostalgische beelden toch.

Zeg 'ns Aaa


6.
 Af en toe speelden er BN’ers een gastrolletje. Henny Huisman, Bram van der Vlugt en Reinout Oerlemans doken op in de serie.
Weet jij er nog meer?

Zeg 'ns Aaa


7.
Ook de decors waren heerlijk knus, huiselijk en een tikje oubollig ingericht. De keuken van de familie van der Ploeg.
Wie kent hem niet?!

Zeg 'ns Aaa

Wij krijgen maar geen genoeg van deze leuke oude beelden en gaan snel de dvd’s van zolder halen! Zeg ‘ns Aaaaaaaaaa……

Wil je meer leuke herinneringen ophalen aan vroeger? Op SchoolBANK zijn er duizenden verzameld. Jouw eigen herinneringen voeg je zelf eenvoudig toe aan je eigen profiel of aan een schoolprofiel.

Nog niet genoeg nostalgie voor vandaag? Klik dan hier!

categorieën: Tv en muziek

Reacties 4

 1. avatar
  Nancy Otten

  Zeg eens AAA vond ik altijd een hele leuke serie. Vooral als Mien Dobbelsteen de telefoon aannam met haar ge-eikte tekst; "Met de assistente van Doktor van der Ploeeeeg.

 2. avatar
  Hans van Riezen

  Ook HIER weer (net als bij het filmpje van Q & Q dat nergens te zien is: 1. “Zeg ‘ns AAA, zeg ‘ns AAA…”. Ken jij het introliedje nog? Bekijk hem hieronder! Tip: wel je geluid aanzetten en natuurlijk heel hard meezingen! Ook "hieronder" tref ik GÉÉN intro;iedje aan, dat ik hard mee kan zingen. in DIT GEVAL maar goed ook, want ik dromm nog wel eens van die VRESELIJKE DOMME "MIEN DOBBELSTEEN" met haar overdreven gedoe, die ik jarenlang telkens weer moest aanhoren (of de deur uitgaan) omdat mijn huisgenote zonodig moest kijken naar zeze K*T serie!! Wat werkr er eigenlijk sinds de overname door Sanoma nog WÈL op schoolbank??!!

 3. avatar
  Elisabeth Kooi

  Ik keek van af het begin naar zeg ns aaa jammer dat ze er in 1993 mee stopte.

 4. avatar
  Monique Kessens-Thomson

  Terwijl opa sliep in zijn stoel, haalde oma mij uit bed om Peyton Place te zien. Wat een drama en je rot schrikken als opa een geluid in zijn slaap maakte want je moogt natuurlijk niet wakker zijn om zo’n volwassen drama series te zien. En wat een drama het was.