Ga naar de inhoud

De winnaar van de Valentijnsactie is bekend!

Update:
winnaar high tea

De winnaar(s) van de high tea zijn bekend!

Wij hebben de afgelopen dagen meer dan 60 romantische verhalen ontvangen. Dank voor het insturen van al deze mooie, grappige en ontroerende exemplaren. Uit alle inzendingen hebben wij gekozen voor het verhaal van: Herman Hazenberg.
Van harte gefeliciteerd Herman, je ontvangt per e-mail bericht.

Het winnende verhaal van Herman
Ria Thape en ik zaten 6 jaar bij elkaar in dezelfde klas en waren, ik in het bijzonder, weg van elkaar. Regelmatig liepen we samen naar huis. ‘We liepen dus met elkaar’ zoals dat vroeger in die tijd heette.
Na de lagere school gingen onze wegen uiteen. Ria heeft nog wel eens naar mij gezocht omdat ze niet precies wist waar ik woonde. Ik heb altijd wel weer een keer aan Ria gedacht in al die jaren die voorbij gingen. In 2014 werd ik weduwnaar en kwam via een vriend op SchoolBANK terecht. Ik vond bij onze school de naam van Ria terug onder haar meisjes naam. Via SchoolBANK Plus kwamen we weer in contact en het klikte direct want Ria was ook alleen. In 2016 zijn we getrouwd en sindsdien hebben we een heerlijk leven samen.

 

Maar er is meer…

Aangezien wij uit alle inzendingen onmogelijk 1 winnaar konden aanwijzen hebben wij besloten om niet 1x maar 3x een high tea weg te geven. Hiervoor hebben wij wel jullie hulp nodig! Van alle ingestuurde verhalen hebben wij alvast de 5 mooiste uitgekozen.
Geef in de reactie aan welk verhaal jouw favoriet is (verhaal 1, 2, 3, 4 of 5).


Verhaal 1. Joke Hulshof

Ik zat in groep 5 en had een vriendje. Mijn oma paste in die tijd altijd op want mijn ouders hadden een eigen bedrijf. Na het eten mocht ik eigenlijk nooit naar buiten maar mijn oma was een beetje doof. Ik zette dan de fluitketel op in de keuken en totdat de fluit ging kon ik toch even stiekem naar buiten om mijn vriendje te zien. Dat was toch wel even een romantisch momentje.

Verhaal 2. Anita

Het was op een soosavond van de school waar wij samen op zaten. Hij gooide dropjes naar mij om mijn aandacht te krijgen. We praten en dansten wat en toen ik naar huis moest zoende hij mij op m’n wang.
De maandag erop kwam hij in de pauze naar school (hij was al vrij omdat hij examen had gedaan). Voor lokaal 213 op Pascal gaf hij mijn eerste echte zoen.
Aanstaande mei zijn wij 40 jaar bij elkaar en in juni 35 jaar getrouwd! Drie kinderen en inmiddels twee kleindochters. Dus onze liefde is op school begonnen!
Hij is nog steeds mijn alles en ik voor hem❤️❤️❤️❤️

Verhaal 3. Brigitte

Wij speelden vaak op het industrieterrein in zelfgebouwde hutten. Mijn ‘vriendje’ had mij op een woensdagmiddag verrast. In een hut had hij een zelf geplukt bosje bloemen, uit het weiland ernaast, op een kratje gezet. Stiekem had hij thuis een fles aanmaaklimonade gemaakt, bekertjes van de Biotex en snoephartjes (die met tekst) op het tafeltje uitgestald. Bij binnenkomst kleurde ik van oor tot oor, hij ook! Ik kreeg een brief met de tekst ‘Ik vind je zo leuk, ik denk dat ik verlief ben op jou. Wil je mijn vriendinnetje zijn? De rest van de basisschool waren we dikke maatjes.

Verhaal 4. Monique Bloem

Ik was met mijn ouders op vakantie bij een klein meertje in Italië en ging op een ochtend op de steiger liggen wachten tot mijn vriendin ook zou komen. Er lagen al een paar Italiaanse jongens, die me meteen aanspraken, op een na, die wat stil lag te kijken. Op een gegeven moment kijkt juist die jongen me aan en zegt ‘Wil je met me trouwen?’ Ik vond het wel komisch, had een vriendje in Nederland en zag het uiteraard als een grapje. Twee jaar later zagen we elkaar terug en inmiddels zijn we dit jaar 37 samen, waarvan 34 gelukkig getrouwd.

Verhaal 5. Frans de Brij

Ze heette Nelly en zat een klas lager dan ik. Als ik langs haar lokaal liep keek ik door de hoge gangramen naar binnen. Onze ogen vonden elkaar moeiteloos, iedere keer, altijd. Het mooiste meisje van school. Gekeken, geen woord gewisseld. 50 jaar later en heel soms, vlak voor het slapen gaan, als de ratio is uitgeschakeld dan zie ik alles weer: de jongen die ik was, het meisje dat zij was.
Oneindig lopend langs haar klas.

 

Stem op jouw favoriet! Laat ons in de reacties weten voor welk verhaal jij kiest (1, 2, 3, 4 of 5)!
De 2 verhalen met de meeste stemmen winnen beide alsnog een high tea.

categorie├źn: Acties

Reacties 2

  1. avatar
    Sjaak Verkade

    Verhaal 5

  2. avatar
    H Kalsbeek

    5