Ga naar de inhoud

Zangeres Tess brengt haar hit ‘Stupid’ opnieuw uit en wij zijn fan!

Update:
Tess stupid - Rui Reis Maia

“We zijn aan het sporten, ik loop met de bal. Als hij dan voorbij loopt, doe ik net of ik val”. Deze lyrics kan je waarschijnlijk nog wel dromen. Het zijn een paar zinnen uit je favoriete liedje van vroeger: Stupid van Tess. Het populaire liedje bestaat 15 jaar en dat viert Tess met een nieuwe akoestische versie. Tess is terug van weggeweest en wij zijn fan!

Stupid was vroeger het lievelingsliedje van iedereen

Wij nemen je even terug in de tijd. In 2005 deed de dertienjarige Tess Gaerthé mee aan het Junior Songfestival. Terwijl het begon als een grap, eindigde ze als finalist. Tess scoorde een grote hit met haar nummer Stupid. Haar lied stond ontzettend lang op nummer 1 in de hitlijsten. Als enorme fan van het Junior Songfestival was je uiteraard ook gelijk fan van Tess. Binnen no-time wist je de hele songtekst uit je hoofd. Je zong het liedje dan ook regelmatig op het schoolplein met al je vriendinnen. “Zoo stuupid!” Dat je je oude lievelingsliedje niet vergeten was, werd pas jaren later duidelijk in de kroeg. Als dan Stupid door de boxen knalde, kon je alles gewoon weer meezingen. Magisch.

Hoe gaat het nu met Tess?

Wat deed Tess eigenlijk na het Junior Songfestival? “Ik ging door met zingen, bracht mijn nieuwe nummer First Kiss uit, zong samen met Thomas Berge De stem van mijn hart en maakte de titelsong van de kinderserie Spetter. Uiteindelijk tekende ik bij Cloud 9 en bracht een album uit. Dat was een verzameling van alles wat ik gemaakt had. De bekende nummers, maar ook onbekende. Dat album voelde als een soort afsluiting voor mij. Ik wilde geen kinderfiguur zijn, maar gewoon een zangeres,” vertelt Tess tegen Linda.nl.

Tess is terug van weggeweest

Geen kinderfiguur, maar een zangeres. Desondanks kon Tess onmogelijk haar oude hit vergeten. Haar fans vroegen haar zo vaak om haar hit weer te zingen, dat Tess hier wat mee wilde doen. Ze bracht haar nieuwe liedje opnieuw uit. De nieuwe versie is modern, intiem én akoestisch. Wij kunnen er uren over schrijven, maar je moet hem gewoon zelf luisteren. Grote kans dat jij de rest van de dag dit liedje nog in je hoofd hebt. Graag gedaan!

Kun jij het liedje nog helemaal meezingen?

Beluister ‘Stupid’ van Tess hier!

Volg ons Instagram account of bekijk onze andere blogs voor meer herkenbare verhalen.

 

Foto credits: Rui Reis Maia

Reacties 2

  1. avatar
    C.A. de Jong

    heel goed

  2. avatar
    C.A. de Jong

    Ik ben al redelijk oud te noemen, 90jaar, maar ik weet nog veel te herinneren uit die jaren op de Carolus Borromeusschool in Rotterdam in de jaren 1936/1940, daarna werd de school bezet door de Duitse Weermacht. De school staat er nog maar heeft een andere bestemming.