Dit speelgoed uit de jaren ’90 brengt nu een fortuin op

2021 M05 12

|

7 minuten leestijd

Dit speelgoed uit de jaren ’90 brengt nu een fortuin op. Uitgelichte afbeelding

Pokémon kaarten, Hotwheels, Barbies… Heb jij je oude speelgoed van vroeger nog? Dan hebben we misschien wel heel goed nieuws voor je. Dit speelgoed uit de jaren ‘90 brengt nu een fortuin op.

1 – De eerste Harry Potter-boeken


Was jij vroeger een boekenwurm en verslond jij de boeken van Harry Potter? Hopelijk heb je deze nog thuis liggen. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: de eerste paar boeken (met eerste druk) van Harry Potter gaan nu voor ruim €47.000 over de toonbank. Bizar.

2 – Furby’s


Wie had er nou geen knalgroene Furby op zijn nachtkastje staan? Als je deze pluizige beestjes hebt bewaard, kan je er flink mee cashen. Vorige maand is er een Furby verkocht voor ruim €600. Ren naar zolder, haal ze uit de doos en tel uit je winst.

3 – Pokémon kaarten


Pokémon kaarten, als kind was je er dol op. Waarschijnlijk ging je er net als de rest van de wereld, totaal niet zuinig mee om. Begrijpelijk, want waarom zou je er ook super voorzichtig mee zijn? NOU OMDAT ZE NU WEL €8000 waard kunnen zijn.

4 – De Black-Diamond editie van de videoband Belle en het Beest


Waarschijnlijk heb je op een blauwe maandag al je videobanden weggegooid. Ja, wij ook. Even keihard balen want als je de videoband van Belle en het Beest bewaard had, was je ruim €4000 rijker. Even snuffelen bij de kringloop misschien?

5 – Hotwheels


Met een bijzondere auto maak je indruk. Dit begon al in je kinderjaren – toen maakte je de blits met Hotwheels. Dit waren kleine autootjes waar je uren mee kon spelen. Als je de Treasure Hunt-serie thuis hebt liggen, kan je hier bijna €1.400 voor krijgen. Even je broertje lief aankijken en vragen of hij ze nog heeft. Gewoon zeggen dat je ze nodig hebt voor een schoolproject.

6 – De allereerste Nintendo Game Boy met de Pokémon Game


Vroeger was alles anders. In het niet digitale tijdperk was het echt bijzonder als je een gameconsole had. Als je een van deze geluksvogels was en je de eerste Nintendo Game Boy ook nog eens thuis hebt liggen, ben je een echte Guus Geluk. Voor bijna 200 euro worden ze verkocht – exclusief games. Beter heb je die ook bewaard, want als je Pokémon Game hebt in een gele, rode of blauwe versie krijg je er een paar duizend euro extra voor terug.

7 – Super Soaker in nieuwstaat


Vroeger was het een feest om random mensen nat te spuiten met een waterpistool. Je beleefde er de grootste lol mee. Als hem niet compleet verwoest of weggegooid hebt – hebben wij goed nieuws voor je. De Super Soaker Monster in nieuwstaat is nu ruim €450 waard.

8 – Barbies


Barbies, je kon er geen genoeg van krijgen. Het is verstandig om na te gaan of je moeder of oma ook een grote fan was van Barbie. Als zij de allereerste Barbie (wel in verpakking…) nog thuis hebben liggen, is dit hét moment om keihard rondjes te gaan rennen in huis. Deze zijn ruim €10.000 waard. Kans is wel wat klein, maar toch. Confetti?

9 – De Megatron Transformer


Waren Barbiepoppen niets voor jou? Geen tranen, ook voor jou hebben we wellicht goed nieuws. Als je wat stoerder was aangelegd en liever met de figureren van Transformers speelde – hopen wij dat je dit met de Megatron deed. Deze is namelijk ruim €700 waard. Wel iets minder dan een Barbie, maar ja – de kans dat je hem hebt is veel groter.

10 – Een special edition set van Lego


Met Lego kan je bouwen. Maar ook op Lego kan je bouwen, blijkt maar weer. Als je de LEGO Special Edition Millennium Falcon Collector Set thuis hebt liggen, kan je hier bijna €5.000 voor krijgen. Deze set is helemaal niet oud, hij komt uit 2015. Waarom hij toch zoveel geld waard is? Geen idee, het is blijkbaar een zeer gewilde set. Je moet hem wel compleet hebben. Hij bestaat uit 5197 delen. Ga jij tellen?

Ren jij meteen naar de zolder om te kijken of je nog wat hebt?

Heb jij iets van de bovenstaande dingen nog in huis of heb een ander stuk speelgoed dat nu heel veel geld waard is? Laat het ons weten in de reacties.

SchoolBANK redacteur Ilse avatar

SchoolBANK redacteur Ilse

Ilse (1996) is één van onze redacteuren. Vol enthousiasme schrijft zij alle nostalgische artikelen waarin zij terugkijkt naar de jaren ’90. Omdat zij zelf geboren is in 1996, zijn deze onderwerpen voor haar erg herkenbaar. Stiekem mist Ilse MSN nog steeds… *buzzer*

Meer artikelen van SchoolBANK redacteur Ilse

Reacties 1
Andy Durge avatar
Andy Durge

2021 M05 29 19:59:45

Oof en ik heb nog 25.000 pokemon kaarten in redelijke staat.

?