Ga naar de inhoud

Zo repareer je kapotte sokken!

Update:
Sokken

Als je sokken tegenwoordig stuk gaan, dan koop je gemakkelijk en goedkoop nieuwe. Vroeger was men hier echter veel zuiniger op en was het repareren van de sokken, sokken stoppen genaamd, een taakje dat elke huisvrouw regelmatig deed. Mocht jij het ook willen proberen, volg dan onderstaande instructies:

1. Oh jee, een gat in je sok!
Sokken

 

 

 

 

 

2. Pak naald en stevig draad, in een kleur die het dichts mogelijk bij de sok ligt.
Sokken

3. Met onderstaand attribuut maak je het repareren heel makkelijk, maar met een tennisbal of een theekopje in de sok kan het ook.
Sokken

4. Begin met naaien. Onderstaand patroon zorgt ervoor dat je het gat goed weet te dichten. Begin met enkele steken onder het gat. Weef verticaal kolommen om het gat te dichten. Trek de draad niet te strak aan!
Weef nu horizontaal met extra steken links en rechts van het gat en werk de draadjes netjes weg.SokkenSokken

5. Klaar! Je sokken kunnen weer even mee.
Sokken

Herinner jij je dit nog? En deed jij dit vroeger zelf ook?

Wil je nog meer handige (huishoud)tips, klik hier voor het volgende artikel.

categorie├źn: Mode

Reacties 2

  1. avatar
    Martijn Van Oevelen

    Ik droeg toen ik als schoolkind een kleding dat in de jaren tachtig net als andere kinderen in een vrije tijd en in de middelbare school droeg ik als brugklasser een truien met wat videogames er op en paar spijkerbroeken, en draag ik ook wat sneakers.

  2. avatar
    f. bakker

    Ik stop mijn sokken nog steeds. Omdat mijn oma ze vroeger nog voor me gebreid heeft. Van die grijze dikke wollen sokken, lekker voor in mijn laarzen of klompen. Als ik ze ga stoppen gaat er een sinaasappel in de sok. Dan kun je goed zien waar je de naald steekt en de sinaasappelolie die je aanprikt die ruikt lekker. Ik maas de sokken dicht, dus niet die rechttoe-rechtaan steken zoals op de foto's staan. Mooi dichtgemaasd zie je amper dat er een gat in heeft gezeten.