Hoe vind ik mijn oude schoolgenoten terug?

Hoe vind ik mijn oude schoolgenoten terug?. Uitgelichte afbeelding

Ben jij jouw oude schoolgenoten uit het oog verloren? Of wil je weer in contact komen met jouw hartsvriendin, jeugdliefde of dienstmakkers?
Via SchoolBANK zoek je eenvoudig in duizenden profielen. Volg de handleiding om snel te beginnen met jouw zoektocht!

 

Weet je nog hoe hij/ zij heet? Zo ja, kijk dan bij voorbeeld 1. Weet je niet meer hoe hij/zij heet, volg de stappen van voorbeeld 2.

Voorbeeld 1. Ik weet de naam nog

  • Vul de naam bovenaan in in de zoekbalk. In dit voorbeeld zijn wij op zoek naar de fictieve persoon Els Verhagen, geboren in Heerenveen, leeftijd tussen de 60 en 70 jaar. 

  • Deze zoekterm heeft 12616 resultaten opgeleverd. Klik op ‘Bekijk alle’ en rechts verschijnen een aantal filters waarmee wij het zoekresultaat kunnen verkleinen.

  • De exacte leeftijd van Els is onbekend maar we weten dat zij tussen de 60 en 70 jaar oud is. Bij geslacht selecteren wij ‘vrouw’ en bij de geboorteplaats vullen wij ‘Heerenveen’ in.

  • Fantastisch, na het gebruik van de filters blijft er slechts 1 resultaat over en dat is Els! Wij hebben haar profiel gevonden!

 

Voorbeeld 2. Ik weet de naam niet meer

Heb je jouw oude schoolgenoot niet kunnen vinden of weet je niet meer hoe hij/zij heet? Probeer dan eerst de pagina van de school waar jullie samen op hebben gezeten terug te vinden.

  • In dit voorbeeld zijn wij op zoek naar de fictieve school CSG de Zwaluw in Maastricht. Vul de naam van de school in in de zoekbalk bovenaan de pagina. De zoekterm geeft 43950 personen met de naam ‘zwaluw’ en 12778 scholen. Wij zijn op zoek naar een school dus klik onderaan bij het scholenblok op ‘Bekijk alle’.

 

  • Wij weten dat de school in Maastricht staat dus vullen we bij de filters als plaats ‘Maastricht’ in. Dit levert 29 resultaten op en bovenaan vinden we precies de school waar we naar op zoek zijn: CSG De Zwaluw in Maastricht.

 

  • Klik op de naam van de school om naar de schoolpagina te gaan. Zijn er veel schoolgenoten geregistreerd? Gebruik de schoolperiode filter om gerichter te zoeken. In het voorbeeld zijn wij op zoek naar een dame die tussen 1970 en 1980 op De Zwaluw heeft gezeten.

  • Het zoekresultaat levert 5 schoolgenoten op, en daar is ze Els de vries Verhagen, de persoon waar we naar op zoek waren!

 

 

Gevonden! Wat nu?

Heb je de juiste persoon gevonden? Geweldig! Je kunt hem/haar nu direct een persoonlijk berichtje versturen. Klik hiervoor op het rode envelopje.
Heb je een gratis account, dan kun je één gratis bericht per maand versturen. Heb je SchoolBANK PLUS dan verstuur je zoveel berichten als je zelf wilt!

Niet gevonden? Doe een oproep!

Leverde jouw zoektocht helaas geen resultaat op? Niet getreurd. Doe onder dit artikel een oproep en wie weet herkennen andere SchoolBANK lezers hem/haar wel. Vermeld zoveel mogelijk informatie over de persoon waar je naar op zoek bent (man/vrouw? leeftijd? vroegere woonplaats? vroegere school/scholen? uiterlijke kenmerken? etc.).

SchoolBANK redactie avatar

SchoolBANK redactie

Reacties 10+
Gatha castricum Hoogland avatar
Gatha castricum Hoogland

2020 M10 29 11:27:21

ik ben op zoek naar klasgenoten van de maria school in Heemskerk van 1948 tot1949 ongeveer.

Astrid Riedewald avatar
Astrid Riedewald

2020 M10 5 09:13:50

Ik ben op zoek naar de klas van 70/71,de Bentickschool,in Amsterdam. Juffrouw Heitlagen,weet niet of het zo werd geschreven. Astrid Riedewald

Corhanna Hobbelen avatar
Corhanna Hobbelen

2020 M10 5 00:30:39

Zoek diana van dun.. samen op hart van brabant mavo in eikstraat in Tilburg gezeten… iemand idee??

Ciska van Eekhout avatar
Ciska van Eekhout

2020 M10 4 00:50:46

Ik heb op de Lagere Simpang School in Surabaya samen gezeten met Elleke Pical. Wie kent haar..? Zij moet ongeveer in de leeftijd van 73 jaar zijn. Bijvoorbaat dank. Ciska Leimena

joop lammers avatar
joop lammers

2020 M10 3 15:22:40

waar is : cor van der (de ) schoot ? uit tilburg . 510501303 is zijn dienst nummer lichting 71-2 maart 1972. van heutz den-bosch.
tevens zoek ik : judith verrijp. zij is getrouwd met : frits ton. heeft 3 kinderen 2 zonen 1 dochter.

Peter van Hoey Smith avatar
Peter van Hoey Smith

2020 M10 3 13:17:13

Ik zoek Simone Ott. We zaten in de 4e klas HBS-A 1966/1967 van het Baarnsch Lyceum.
Om heel spijtige redenen hebben onze wegen zich gescheiden, maar ik zou haar héél graag willen ontmoeten.

Rita van der Kloet avatar
Rita van der Kloet

2020 M10 2 17:57:18

Ik ben op zoek naar Simon Strik. Hij was docent muziek aan de Pabo in Beverwijk in de jaren ’70. Hij moet nu ongeveer 72 jaar zijn. Wie weet waar hij is gebleven?

Guusje Bremmers Kneepkens avatar
Guusje Bremmers Kneepkens

2020 M10 2 16:43:49

Kent of kende iemand Trees Creemers. Zij heeft op de H.Hart mulo gezeten in Roermond. Ze moet nu ongeveer 76/77 jaar zijn.
Ze is van Roermond uit vertrokken naar Nijmegen. Ze heeft daar de pabo gedaan. Het laatste dat ik weet is dat zij aan de lagere school in Bergeijk les heeft gegeven .Later is ze in Oss gaan wonen. Ik zoek haar al lang.
Bij voorbaat dank als iemand mij meer kan vertellen .

mandy Makkinje makkinje avatar
mandy Makkinje makkinje

2020 M10 2 16:34:58

Ik ben op zoek naar nanette nissen ben haar uit het oog verloren sinds de lagere school . De school waar we op zaten was de gooilandschool in bussum

irene jong avatar
irene jong

2020 M10 2 15:25:10

Weet iemand waar George (Sjors) de Jong nu woont? Hij woonde in zijn jeugd aan de Kruisweg in Hoofdorp, had een broer Jan en een zusje Willy. Zijn leeftijd zal plm. 77 jaar zijn. Hij is later (waarschijnlijk) geëmigreerd naar Amerika. Ik zoek hem voor zijn neef, die vroeger in Haarlem woonde. Hij zou heel graag willen weten hoe het met George gaat. Wat zou het fijn zijn om een reactie te ontvangen ! Irene de Jong.

?