Hoe vind ik mijn oude schoolgenoten terug?

2020 M10 27

|

5 minuten leestijd

Hoe vind ik mijn oude schoolgenoten terug?. Uitgelichte afbeelding

Ben jij jouw oude schoolgenoten uit het oog verloren? Of wil je weer in contact komen met jouw hartsvriendin, jeugdliefde of dienstmakkers?
Via SchoolBANK zoek je eenvoudig in duizenden profielen. Volg de handleiding om snel te beginnen met jouw zoektocht!

 

Weet je nog hoe hij/ zij heet? Zo ja, kijk dan bij voorbeeld 1. Weet je niet meer hoe hij/zij heet, volg de stappen van voorbeeld 2.

Voorbeeld 1. Ik weet de naam nog

  • Vul de naam bovenaan in in de zoekbalk. In dit voorbeeld zijn wij op zoek naar de fictieve persoon Els Verhagen, geboren in Heerenveen, leeftijd tussen de 60 en 70 jaar. 

  • Deze zoekterm heeft 12616 resultaten opgeleverd. Klik op ‘Bekijk alle’ en rechts verschijnen een aantal filters waarmee wij het zoekresultaat kunnen verkleinen.

  • De exacte leeftijd van Els is onbekend maar we weten dat zij tussen de 60 en 70 jaar oud is. Bij geslacht selecteren wij ‘vrouw’ en bij de geboorteplaats vullen wij ‘Heerenveen’ in.

  • Fantastisch, na het gebruik van de filters blijft er slechts 1 resultaat over en dat is Els! Wij hebben haar profiel gevonden!

 

Voorbeeld 2. Ik weet de naam niet meer

Heb je jouw oude schoolgenoot niet kunnen vinden of weet je niet meer hoe hij/zij heet? Probeer dan eerst de pagina van de school waar jullie samen op hebben gezeten terug te vinden.

  • In dit voorbeeld zijn wij op zoek naar de fictieve school CSG de Zwaluw in Maastricht. Vul de naam van de school in in de zoekbalk bovenaan de pagina. De zoekterm geeft 43950 personen met de naam ‘zwaluw’ en 12778 scholen. Wij zijn op zoek naar een school dus klik onderaan bij het scholenblok op ‘Bekijk alle’.

 

  • Wij weten dat de school in Maastricht staat dus vullen we bij de filters als plaats ‘Maastricht’ in. Dit levert 29 resultaten op en bovenaan vinden we precies de school waar we naar op zoek zijn: CSG De Zwaluw in Maastricht.

 

  • Klik op de naam van de school om naar de schoolpagina te gaan. Zijn er veel schoolgenoten geregistreerd? Gebruik de schoolperiode filter om gerichter te zoeken. In het voorbeeld zijn wij op zoek naar een dame die tussen 1970 en 1980 op De Zwaluw heeft gezeten.

  • Het zoekresultaat levert 5 schoolgenoten op, en daar is ze Els de vries Verhagen, de persoon waar we naar op zoek waren!

 

 

Gevonden! Wat nu?

Heb je de juiste persoon gevonden? Geweldig! Je kunt hem/haar nu direct een persoonlijk berichtje versturen. Klik hiervoor op het rode envelopje.
Heb je een gratis account, dan kun je één gratis bericht per maand versturen. Heb je SchoolBANK PLUS dan verstuur je zoveel berichten als je zelf wilt!

Niet gevonden? Doe een oproep!

Leverde jouw zoektocht helaas geen resultaat op? Niet getreurd. Doe onder dit artikel een oproep en wie weet herkennen andere SchoolBANK lezers hem/haar wel. Vermeld zoveel mogelijk informatie over de persoon waar je naar op zoek bent (man/vrouw? leeftijd? vroegere woonplaats? vroegere school/scholen? uiterlijke kenmerken? etc.).

SchoolBANK redactie avatar

SchoolBANK redactie

Meer artikelen van SchoolBANK redactie

Reacties 0
?