Ga naar de inhoud

Ruzie om een klassenfoto

SchoolBANK redacteur Chrisje neemt je mee naar haar lagere schooltijd waar haar tweelingzus en zij geheime lijstjes van de knapste jongens van de klas bijhielden en deze vooral niet met de buitenwereld deelden.

Ruzie om een klassenfoto!

Al vrij jong maakten mijn tweelingzusje, Margo en ik lijstjes van onze favorieten jongens in de klas. Let wel we waren de eerste meisjes op een jongensschool dus volop keuze. We verstopten deze lijstjes uiteraard want deze informatie was natuurlijk een staatsgeheim! Stel je eens voor dat iemand jouw lijstje vond nee, ondenkbaar. Nu hielden Margo en ik ook onze lijstjes voor elkaar strikt geheim. We wilden denk ik geen concurrentie van elkaar. Wel was er een jongen waar we allebei verliefd op waren en dat was Lucas. Ik schrijf verliefd maar denk niet dat we op 10-jarige leeftijd al verliefd waren.

Lucas was een mooie jongen met blond haar tot op zijn schouders en zee blauwe ogen. Daarnaast had hij ook een hele jonge moeder die er altijd zo hip uitzag dat we jaloers waren. Lucas stond dus altijd nummer 1 op mijn lijstje en ook op die van Margo als ik haar lijstje weer eens gevonden had. Nu was er een groot probleem; we hadden maar één foto van Lucas. Zo’n lullig klassenfotootje dat je in een uitklapbaar boekje kon plakken en de naam er zelf bij kon schrijven. Herken je die nog?

Eén foto, twee meisjes nou je snap het al, wat hebben wij veel ruzie gemaakt om die ene foto. Eenmaal in je bezit moest je hem heel goed verstoppen want voor je het wist was hij weer in háár handen en kon je weer weken zoeken. Lucas is uiteindelijk verhuist en zo ook onze liefde voor hem. Later, veel later zijn we hem nog een keertje in de jeugdsoos tegengekomen. Lucas was een beetje een tenger en timide ogende jongen met kort peper en zout kleur haar, was dat nou de god waar we zo om hebben geruzied? We hebben er heel hard om gelachen.

Lucas ik hoop dat het goed met je gaat.