Ruzie om een klassenfoto

7 mei 2022

|

3 minuten leestijd

Ruzie om een klassenfoto. Uitgelichte afbeelding

SchoolBANK redacteur Chrisje neemt je mee naar haar lagere schooltijd waar haar tweelingzus en zij geheime lijstjes van de knapste jongens van de klas bijhielden en deze vooral niet met de buitenwereld deelden.

Ruzie om een klassenfoto!

Al vrij jong maakten mijn tweelingzusje, Margo en ik lijstjes van onze favorieten jongens in de klas. Let wel we waren de eerste meisjes op een jongensschool dus volop keuze. We verstopten deze lijstjes uiteraard want deze informatie was natuurlijk een staatsgeheim! Stel je eens voor dat iemand jouw lijstje vond nee, ondenkbaar. Nu hielden Margo en ik ook onze lijstjes voor elkaar strikt geheim. We wilden denk ik geen concurrentie van elkaar. Wel was er een jongen waar we allebei verliefd op waren en dat was Lucas. Ik schrijf verliefd maar denk niet dat we op 10-jarige leeftijd al verliefd waren.

Lucas was een mooie jongen met blond haar tot op zijn schouders en zee blauwe ogen. Daarnaast had hij ook een hele jonge moeder die er altijd zo hip uitzag dat we jaloers waren. Lucas stond dus altijd nummer 1 op mijn lijstje en ook op die van Margo als ik haar lijstje weer eens gevonden had. Nu was er een groot probleem; we hadden maar één foto van Lucas. Zo’n lullig klassenfotootje dat je in een uitklapbaar boekje kon plakken en de naam er zelf bij kon schrijven. Herken je die nog?

Eén foto, twee meisjes nou je snap het al, wat hebben wij veel ruzie gemaakt om die ene foto. Eenmaal in je bezit moest je hem heel goed verstoppen want voor je het wist was hij weer in háár handen en kon je weer weken zoeken. Lucas is uiteindelijk verhuist en zo ook onze liefde voor hem. Later, veel later zijn we hem nog een keertje in de jeugdsoos tegengekomen. Lucas was een beetje een tenger en timide ogende jongen met kort peper en zout kleur haar, was dat nou de god waar we zo om hebben geruzied? We hebben er heel hard om gelachen.

Lucas ik hoop dat het goed met je gaat.

SchoolBANK redacteur Chrisje avatar

SchoolBANK redacteur Chrisje

Chrisje (1964) groeide op in een warm gezin in Noord-Brabant. Samen met haar tweelingzus margo en haar twee broers (een en twee jaar ouder) beleefden ze spannende avonturen zoals verstoppertje met geluiden in het donker! Vader was dierenarts en moeder was zijn assistente en samen hielden ze iedere dag spreekuur aan huis. Op zaterdag ging ze vaak samen met haar vader visites bij de boerderijen afleggen. Daar heeft ze mooie herinneringen aan. Getrouwd met Ido, twee uithuizige zonen Ruben (23) en Daniel (21) en sinds kort woonachtig in Aalsmeer samen met Joe (hond) en Tijgertje (Kat). Eigenaar van Simon’s Tafel in Amsterdam, een serviezen en cadeau winkel.

Meer artikelen van SchoolBANK redacteur Chrisje

Reacties 0
?