Ga naar de inhoud

Nostalgische Tour de Valthermond

Update:
tour

DE GEZELLIGE NOSTALGISCHE TOUR DE VALTHERMOND

Feest der herkenning ! Staat mijn ouderlijk huis er nog? Herken ik mijn oude school?

Wat is er nou leuker dan een keer op tour te gaan door de krochten en krimpen van je geboorteplaats. Dé plek waar je bent geboren, opgegroeid en waar je kattenkwaad uitspookte met je vroegere vriendjes en vriendinnetjes. Best spannend om te kijken of je ouderlijk huis er nog staat, je oude school nog in gebruik is, de club of vereniging waar je op zat nog actief is. En wie weet kom je nog een oude liefde van toen tegen.

tour

‘Walking on memory lane’. Nostalgische bustour op zondagmiddag in eigen dorp op stap 

In het Drenthse Valthermond ging men onlangs met een grote groep van 70 enthousiaste deelnemers op stap. Afkomstig uit alle windrichtingen. Van Rotterdam tot Delfzijl, van Paterswolde tot Lelystad. Allemaal met roots in Valthermond, een langgerekt lintdorp van circa 10 kilometer lengte. Qua leeftijd de ideale mix, de jongste deelnemer was 15 en de oudste deelnemer 91 jaar. De meest gestelde vraag was op Tour de Valthermond: “Waar ben jij er een van? Ik ken je wel van gezicht, maar kan je niet zo gauw thuisbrengen…” In tijden van de digitale snelweg, versterkt individualisme en ‘buurten’ via Facebook of Whatsapp was deze ‘walk on memory lane’ voor de tweede keer een schot in de roos. Op de foto alle zeventig vrolijke en goedgemutste deelnemers. De Tour de Valthermond kun je het beste omschrijven als een  warm bad! De nostalgische bustour komt ook langs mijn geboortehuis.

tour
Hier ben ik geboren en getogen in de Valthermond. Dit is mijn geboortehuis aan het Zuiderdiep no. 471. Een fraaie interbellumwoning gebouwd in opdracht van mijn grootouders in 1938.

Zou jij ook graag meewillen op een nostalgische tour langs Memory Lane in je eigen dorp of plaats?

Zou jij volgend jaar ook graag meewillen op Tour de Valthermond? Of door je eigen geboorteplaats waar je allang weg bent? Laat maar horen. Wie weet staat je verkering van vroeger je op te wachten of zit je ineens naast je buurmeisje of buurjongen van vroeger in de bus of tijdens de gezellige nazit..

Is er in jouw dorp of stad ook een nostalgische bustour met een historische bus? Vertel er eens meer over aan mij. Ik ben zeer benieuwd. De leukste reacties kies ik uit en mogen volgend jaar als eregasten met mij mee op Tour de Valthermond op zondagmiddag 23 augustus 2020. Dan gaan we samen onvergetelijke herinneringen laden. Zeker weten! Laat van je horen!

Door SchoolBANK Redacteur: Henk Haan

tour

Reacties 1

  1. avatar
    ida Molenaar - van Balen

    Leuk hoor. Je geboorteplaats is toch de plek waar het leven begint. Zelf ben ik in 1945 in Wytgaard (Friesland) geboren, in hetzelfde huis, waar mijn vader ook geboren is. Dat vindt ik heel bijzonder. Ben er naar de lagere school gegaan, een school met in totaal 48 leerlingen toen. We hadden natuurlijk combi-klassen: d.w.z. klas 1 - 2 - en 3 bij elkaar in een lokaal, dat was bij de juffrouw en klas 4 - 5- 6 bij elkaar en dat was bij de meester. En het leuke er weer van is: dat ik dezelfde meester als mijn vader gehad heb. Maar mijn dorp, vindt ik nog altijd heerlijk. In de maand mei zijn mijn man en ik er nog doorheen gefietst. Alleen jammer, dat mijn ouderlijk huis er niet meer staat. Ook de kapperszaak van mijn vader en de school en de kerk staan er niet meer, dus dat zijn mijn persoonlijke herinneringen. Dit wilde ik even kwijt. Succes verder . Vriendelijke groeten: Ida Molenaar - van Balen.