Ga naar de inhoud

Kookcursus voor mannen!

Update:
Kookcursus mannen

Halverwege de vorige eeuw leerden vele meisjes op de huishoudschool hoe ze moesten koken en voor het huishouden moesten zorgen. Deze taken waren veelal niet voor mannen ‘bedoeld’. Herinner jij je nog hoe dat toen ging?
Toch waren er toentertijd ook al uitzonderingen, zoals deze kokende mannen die in de jaren 60 een kookcursus volgden zodat ze in noodgevallen nog wel voor zichzelf konden zorgen. Het leidde in ieder geval tot meer ontzag voor de taak van de vrouw… Bekijk het interessante filmpje hier!

Wie zou jij wel naar zo’n kookcursus willen sturen? 😉

categorieën: Van toen

Reacties 2

  1. avatar
    Aart van der Spoel

    belachelijk, ik kan nu nog niet koken. Want ik werkte heel de dag, en mijn vrouw nog niet, dat is pas later gebeurd toen de kinderen zelfstandig waren. Het zal wel ouderwets zijn, maar toch waren we een rock.hippie stel, maar mijn vrouw vond koken heerlijk, en de huishouding ook. De kinderen deden we samen. groetjes Aart

  2. avatar
    Fia Bakker

    Je moet er toch niet aan denken dat je een man krijgt die niet kan koken. Levensbehoefte nummer één! Daar zou ik mijn kinderen niet aan toevertrouwen! Zo eentje waar het zo erg mee is gesteld, dat hij pas door een kookcursus 'ontzag' krijgt voor 'de taak van de vrouw'. Nou-nou.